Ένα από τα πιο παραμελημένα δωμάτια, από άποψη διακόσμησης, μπορεί πανεύκολα και ανέξοδα να μεταμορφωθεί σε μια κομψή και funky όαση ηρεµίας και χαλάρωσης.

1. Ζωγραφίστε το πάτωµα
Κάντε την µπανιέρα σας να ξεχωρίζει σχεδιάζοντας στο δάπεδο ένα µοτίβο που θα την πλαισιώνει. Ζωγραφίστε το σχέδιο σε σκληρό χαρτόνι, κόψτε το µε ένα κοπίδι και χρησιµοποιήστε το ως stencil στο πάτωµα. Βάψτε το µοτίβο µε λαδοµπογιά ή σατινέ µπογιά και από πάνω περάστε µία στρώση βερνίκι για να προστατέψετε το χρώµα.

2. Καθίστε, παρακαλώ
Το µπάνιο είναι ιδανικό µέρος για να περάσετε µερικές ήρεµες στιγµές. Αν ανήκετε στους τυχερούς που διαθέτουν χώρο, µια chaise longue είναι η απόλυτη πολυτέλεια. Διαφορετικά, µια πολυθρόνα θα δηµιουργήσει το περιβάλλον χαλαρής άνεσης που χρειάζεστε.

3. Κρεµάστε ντισκοµπάλες
Δηµιουργήστε την glam ατµόσφαιρα του Studio 54 την ώρα του µπάνιου κρεµώντας ντισκοµπάλες. Tο φως που θα λαµπυρίζει στις µπάλες θα σας βοηθά να χαλαρώνετε ακόµα περισσότερο όταν βυθίζεστε στην µπανιέρα.

4. Αυτοσχεδιάστε µε κορνίζες
Ένας λευκός τοίχος στο µπάνιο αποτελεί το τέλειο φόντο για να φτιάξετε µια σύνθεση από πίνακες.
Για καλύτερο αποτέλεσµα, φροντίστε οι κορνίζες να έχουν όλες το ίδιο χρώµα (και να ταιριάζουν χρωµατικά µε το µπάνιο). Επιλέξτε µοτίβα που να συνδέονται θεµατικά µεταξύ τους. Όσο για τη θέση τους, µπορείτε να κρεµάσετε τα κάδρα σε οµοιόµορφη ή τυχαία διάταξη.

5. Σχεδιάστε τη δική σας κουρτίνα
Αν οι πλαστικές κουρτίνες µπάνιου µε τα φωτεινά συνηθισμένα μοτίβα ψαριών δεν είναι ακριβώς του γούστου σας, φτιάξτε τη δική σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασµα (ακόµα και να ράψετε µεταξωτά µαντίλια µαζί για patchwork αποτέλεσµα), αρκεί να το ντύσετε από την εσωτερική πλευρά µε πλαστικό για να µη φθείρεται.

6. Χρώµα στο παράθυρο
Το λευκό στο παράθυρο του µπάνιου είναι all time classic επιλογή, αλλά µία εκδοχή µε χρώµα θα δώσει έξτρα λάµψη σε ένα συχνά ξεχασµένο χώρο. Δοκιµάστε κουρτίνες σε έντονο τιρκουάζ – για πιο έντονο εφέ δέστε τες µε µια κορδέλα σε χρώµα που να κάνει αντίθεση, όπως το κόκκινο.

7. Ντύστε το νιπτήρα
Αµβλύνετε τις σκληρές γραµµές ενός παραδοσιακού νιπτήρα ντύνοντας τον µε floral κουρτίνα στην άκρη της οποίας θα βάλετε κρόσσια. Εκτός από την αντιαισθητική κολόνα του, µπορείτε να κρύψετε τη «συλλογή» σας από μπουκαλάκια, αρώματα και καθαριστικά.

Πηγή: myself