Τι καλύτερο από τα σπιτικά τσουρεκάκια; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση, αλλά και στη μυρωδιά του. Φορέστε ποδιά και ετοιμαστείτε!

Υλικά
2 ½ – 3 κιλά αλεύρι περίπου
200 γρ. μαγιά νωπή
1 κούπα νερό χλιαρό
4 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
1 φακελάκι αλεσμένη μαστίχα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα καυτό γάλα
10 αυγά
1 ½ κούπα λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε το προζύμι ρίχνοντας το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό και υγρό μέρος μέχρι να φουσκώσει.

Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το μαχλέπι και την τριμμένη μαστίχα με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας και τα αυγά αφού τα έχουμε αφήσει έξω και έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε το προζύμι ανακατεύοντας σιγά σιγά προσθέτοντας το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά χωρίς όμως να την παιδέψουμε πολύ την ζύμη μας.

Όταν τελειώσουμε αφήνουμε στην άκρη για δύο τρεις ώρες την λεκάνη με την ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν φουσκώσει πλάθουμε την ζύμη στα επιθυμητά σχήματα που θέλουν να έχουν τα τσουρέκια μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει από κάτω λαδόκολλα και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο μόνο αλείφοντας τα, με αραιωμένο κρόκο αυγού με νερό. Αμέσως μετά τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.

Τέλος τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο αν θέλουμε να μας διατηρηθούν φρέσκα όταν τα τρώμε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: myworld