Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και το ζεσταίνουμε με λίγο νερό μέχρι να μαραζώσει. Κόβουμε σε ροδέλες τα αρωματικά, εκτός από το δυόσμο, και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν κι αυτα.

Αφήνουμε το σπανάκι και τα αρωματικά να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε με φέτα, ψιλοκομμένο δυόσμο,λάδι αρκετό αλάτι και πιπέρι.
Διπλώνουμε στα 2 το φύλλο κρούστας απο την μακριά του πλευρά και βάζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς μια πολύ γεμάτη κουταλιά γέμιση, την οποία ομοιόμορφα απλώνουμε.

Τυλίγουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μπαστούνι και μετά στρίβουμε το μπαστούνι.
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι το σπανακοστριφτάρι και ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γέμιση για ολόκληρη σπανακόπιτα βάζοντας 4-5 φύλλα κάτω κι άλλα τόσα πάνω από τη γέμιση.

Συστατικά

* 1 κιλό σπανάκι
* 1 ματσάκι άνιθος
* 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
* 1 πράσο
* 1 ματσάκι μαιντανός
* 6-7 φύλλα δυόσμου
* 200 γρ φέτα (ή κατά προτίμηση)
* 11 φύλλα κρούστας
* 1 ποτηράκι του καφέ λάδι
* αλάτι
* πιπέρι

Πηγή: sintagespareas.gr