Η αλλαγή στα μαλλιά σηματοδοτεί, για τις περισσότερες γυναίκες τουλάχιστον, ανανέωση και μια νέα αρχή. Και το 2024, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η χρονιά των κοντών μαλλιών, καθώς τα it girls κόβουν τα μαλλιά τους, ακολουθώντας τη νέα τάση που έχει κυριαρχήσει ήδη στον κόσμο της ομορφιάς: το micro mini bob.

Με αναρίθμητες επαναλήψεις του bob κουρέματος να στροβιλίζονται στην επικαιρότητα των τάσεων ομορφιάς -όπως το αμβλύ power bob, το bob πεταλούδα, το μεσαίου μήκους lob και το γαλλικό chop με αφέλειες- είναι λογικό να εμφανιστεί ένα νέο. Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για μια πολύ παριζιάνικη εκδοχή του κοντού κουρέματος.

Η hairstylist διασημοτήτων και ιδρύτρια του κομμωτηρίου Nine Zero One στο Δυτικό Χόλιγουντ, Riawna Capri, περιγράφει στο Bustle λεπτομερώς τον πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό το κοντό μήκος. Παράλληλα, σας αποκαλύπτει το πώς να διαπιστώσετε αν το micro mini bob είναι κατάλληλο για εσάς και την υφή των μαλλιών σας.

Τι είναι το micro mini bob

Το «micro mini bob» είναι ένα εξαιρετικά κοντό κούρεμα, που πέφτει 3-4 εκατοστά κάτω από το κάτω μέρος των αυτιών. Αυτό που κάνει το κούρεμα τόσο μοναδικό, όμως, είναι ότι είναι εξαιρετικά απλό, γι’ αυτό και έχει μια πολύ παριζιάνικη αισθητική.

«Το κούρεμα έχει μια σταθερή, καθαρή γραμμή», λέει η Capri. Έτσι, ενώ ένα πιο γεμάτο, ατημέλητο bob ήταν η επιλογή του παρελθόντος, το 2024 έχει να κάνει με μια κομψή και λεία, ομοιόμορφη εμφάνιση.

Πολλές διασημότητες έχουν ήδη υιοθετήσει την τάση αυτή, με την Κιμ Καρντάσιαν να αποκαλύπτει το καλοκαίρι του 2023 ότι τα φυσικά της μαλλιά είχαν παρόμοιο μήκος micro.

Πώς να στυλιζάρετε το micro mini bob σας

«Για αυτό το κούρεμα, οι στρογγυλές βούρτσες για το πιστολάκι είναι εξαιρετικές. Θέλετε απλώς να το κάνετε σφιχτό και λείο, με κατεύθυνση προς τα κάτω», εξηγεί η Capri.

Θα μπορούσατε, επίσης, να πετύχετε ένα πιο παριζιάνικο λουκ, σχηματίζοντας το μπροστινό μέρος των μαλλιών σας σε σχήμα C, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σίδερο για μπούκλες.

Είναι το micro mini bob για εσάς;

Μια μεγάλη παρανόηση, όταν πρόκειται για τα μαλλιά, είναι ότι όσο λιγότερα έχετε τόσο λιγότερο κόπο θα χρειαστείτε, για να τα φτιάξετε. Η Capri, όμως, σημειώνει ότι με αυτό το κούρεμα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Τα κοντά μαλλιά, συνήθως, φαίνονται καλύτερα με πολλά προϊόντα λείανσης και λάμψης, γιατί παίρνουν αυτό το γυαλισμένο look», τονίζει.

Εκτός από το να σκεφτείτε πόση προσπάθεια χρειάζεται για να διατηρήσετε το παριζιάνικο στυλ, θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη σας την υφή των μαλλιών σας πριν αποφασίσετε να υιοθετήστε το look.

Παρότι οποιαδήποτε υφή μαλλιών μπορεί να κάνει αυτό το bob, η Capri σημειώνει ότι όσες έχουν πυκνά, σπαστά και σγουρά μαλλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για το styling. Όσο πιο πυκνά είναι τα μαλλιά και όσο μεγαλύτερες είναι οι μπούκλες, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρήσετε το bob σας κομψά χτενισμένο και έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί η ίδια αισθητική.