Ο ιταλικής καταγωγής Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Φρανκ Σινάτρα, που συχνά χαρακτηρίζεται ως ο σπουδαιότερος Αμερικανός τραγουδιστής του 20ου αιώνα αλλά και συμβολική μορφή της αμερικανικής κουλτούρας, πέθανε στις 14 Μαΐου 1998 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 82 ετών. Η απώλεια του έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο και θάφτηκε στο Desert Memorial Park στην Καλιφόρνια.

Ο θρύλος της μουσικής και ερμηνευτής του «My way» θάφτηκε με τον… δικό του τρόπο, όπως θα περίμενε κανείς, παίρνοντας μαζί στον τάφο του κάποια ενδιαφέροντα και εκπληκτικά αντικείμενα.

Μεταξύ άλλων ένα μπουκάλι ουίσκι Jack Daniel, ένα πακέτο τσιγάρα Camel, τον αγαπημένο του αναπτήρα Zippo, καθώς και δεκάρες αξίας ενός δολαρίου. Κι αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, σε περίπτωση που χρειαζόταν να πραγματοποιήσει κάποια… κλήση!

Η κόρη του, Τίνα Σινάτρα, πρόσθεσε τις δεκάρες στην τσέπη του πατέρα της πριν από την ταφή, αποκαλύπτοντας τότε στο Larry King Live ότι «Νομίζω ότι προήλθε από την απαγωγή του αδερφού μου, το 1963, στην ηλικία των 19. Έκτοτε, o πατέρας μου ήθελε πάντα να μπορεί να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι’ αυτό και είχε πάντα μαζί του 10 δεκάρες».

Το ουίσκι, όχι οποιοδήποτε αλλά ένα Jack Daniel, αποτελούσε σχεδόν σε κάθε του εμφάνιση τον «σύντροφό» του επί σκηνής, τουλάχιστον από τότε που του το σύστησε ο κωμικός Τζάκι Γκλέον, το οποίο μάλιστα ονόμαζε «νέκταρ των θεών». Η αγάπη του ερμηνευτή, μάλιστα, για το συγκεκριμένο ουίσκι χρησιμοποιήθηκε σε μεταγενέστερες διαφημίσεις της εταιρίας, ενώ δημιουργήθηκε και ένα premium ουίσκι προς τιμήν του, με το όνομα Sinatra Select.