Αν κλείσετε τα μάτια σας, θα το χάσετε! Δύο εφευρέτες δημιούργησαν ένα ρομπότ που είναι τόσο καλό στην επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ που μπορεί να τον λύσει μέσα σε ένα δευτερόλεπτα και κλάσματα δευτερολέπτου και είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Το τελευταίο ρεκόρ από άνθρωπο έγινε πριν από λίγους μήνες από έναν έφηβο από το Κεντάκι, τον Lucas Etter ο οποίος κατάφερε να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 4,9 δευτερόλεπτα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς Jay Flatland και Paul Rose και καταφέρνει να λύσει τον κύβο σε μόλις 1,019 δευτερόλεπτα στην πιο γρήγορη δοκιμή του. Στο βίντεο φαίνονται και άλλες προσπάθειες πάλι κοντά στο ένα δευτερόλεπτο αποδεικνύοντας τις εντυπωσιακές ικανότητές του. Σύμφωνα μάλιστα με το ubergizmo.com το προηγούμενο ρεκόρ από μηχανή για την επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ είναι επίλυση του κύβου είναι 3,253 δευτερόλεπτα, οπότε αυτό το ρομπότ μοιάζει να είναι ο νέος νικητής που σπάει το ρεκόρ και στις μηχανές και στους ανθρώπους.

Αυτό που σχολιάζει μάλιστα το δημοσίευμα είναι ότι θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν καταφέρει να σπάσει το φράγμα του δευτερολέπτου καθώς αυτό θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό και ένα μοναδικό επίτευγμα. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε οι μηχανικοί τοποθετούν τον Κύβο του Ρούμπικ στο ρομπότ, εξηγώντας πώς περίπου λειτουργεί και πατώντας ένα κουμπί στον υπολογιστή (μέσω μια εφαρμογής) με τον οποίο είναι συνδεδεμένο εκείνο το λύνει στο δευτερόλεπτο. Μάλιστα δεν αρκούνται σε μια δοκιμή, αλλά βγάζουν τον κύβο και τον επανατοποθετούν για ακόμη δύο δοκιμές οι οποίες ολοκληρώνονται με επιτυχία.

Δείτε το βίντεο…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.