Υπάρχουν μερικοί που έχουν κερδίσει το τζακ ποτ με την επιλογή… πεθεράς- η μητέρα του/της συντρόφου είναι αξιαγάπητη, συζητήσιμη, μη παρεμβατική και διακριτική. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί… Παρακάτω, διαβάστε μερικές εφιαλτικές ιστορίες με πεθερές, που μοιράστηκαν οι αναγνώστες της Huffington Post.

«Η πρώην πεθερά μου, πραγματικά ήθελε οι παραδόσεις των Χριστουγέννων να ριζώσουν στο σπίτι μας. Αν και είμαι Εβραία, μου έκανε δώρο Άγιους Βασίληδες, στολίδια για το δέντρο και πετσέτες με τον Rudolph το ελαφάκι. Όταν τη ρώτησα γιατί το έκανε αυτό, μου είπε ότι ήταν ”δουλειά της γυναίκας να στολίσει το σπίτι” προσθέτοντας ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχώ μιας και ο ”Άγιος Βασίλης” δεν ήταν θρήσκος και ότι ”άλλωστε, ούτε και εσύ είσαι θρήσκα όπως οι σοβαροί Εβραίοι”» – Deborah.

«Η πεθερά μου μου είπε το ακόλουθο, χωρίς κανέναν δισταγμό: ”Nancy, δεν είναι ότι είσαι παχιά, είσαι απλά κοντή. Σε προτιμώ από την  Kathleen (την άλλη της νύφη), εσύ δεν έχεις μεγάλη μύτη”  και ”Nancy, μήπως ο Bobby (ο πρώην μου και γιος της), με μισεί; Ξέρεις, δεν τον ήθελα”» –  Nancy.

«Μετά από 22 χρόνια γάμου, βρήκα ένα σημείωμα στο μπάνιο από τον άντρα μου που μου έγραφε ότι έφευγε και ότι θα μετακόμιζε πριν εγώ επέστρεφα σπίτι. Προσπάθησα να τον πάρω τηλέφωνο, αλλά χωρίς επιτυχία, οπότε κάλεσα τη μητέρα του. Εκείνη, άρχισε να μου φωνάζει ότι είχα αρνηθεί να του μαγειρέψω (το έκανα, αλλά επέστρεφε τόσο αργά σπίτι πολλά βράδια όταν όλοι είχαμε κοιμηθεί). Φώναζε τόσο δυνατά που κρατούσα το ακουστικό μακριά…» – Wendi.

«Ο πρώην άντρας μου, πριν από εμένα ήταν παντρεμένος με άλλη γυναίκα. Η μητέρα του,  είχε τις φωτογραφίες του προηγούμενου γάμου του στους τοίχους του σαλονιού της. Όταν τη ρώτησα γιατί, η απάντησή της ήταν: ”την γνωρίζαμε πριν από εσένα, και εκείνη θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας μας. Δεν είναι πανέμορφη;”» – Tiffany.

«Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί, η πεθερά μου έκανε συνεχώς αγενέστατα σχόλια για το ότι ήθελε να κρατά το παιδί κάθε σαββατοκύριακο και ότι ήθελε να μου μάθει πράγματα» – Jaime.

«Η πρώην πεθερά μου, είπε στον άντρα μου να με αφήσει γιατί δεν μπορούσα να κάνω παιδιά. Επίσης, είχε την πεποίθηση ότι οι μαύροι και οι Άραβες δεν πρέπει να παντρεύονται» – Charlotte.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η πεθερά μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο διαζύγιό μου. Όταν ο πρώην άντρας μου, της είπε ότι θα παίρναμε διαζύγιο, αντί να εκφράσει τη λύπη της ή την αγωνία της, είπε ”Ω, ειλικρινά αγάπη μου, είναι ok”. Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να μας φέρει πιο κοντά. Μου είπε ότι ο γιος της πιθανότατα ήθελε να βάλει τέλος στο γάμο γιατί αποφάσισα να επιστρέψω στις σπουδές μου. Δεν ήταν έτοιμη να αφήσει τον έλεγχο που ασκούσε επάνω του» – Meagan.