Δεν κουρεύουν απλά για βιοποριστικούς λόγους, αλλά έχουν περάσει το styling των μαλλιών σε άλλο επίπεδο… Είναι κομμωτές και στυλίστες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και γίνονται γνωστοί όχι για τα κουρέματά τους, αλλά τον τρόπο που κουρεύουν!

1. Ο Σαμουράι που κουρεύει με σπαθιά και φωτιές

1

Ένας ισπανός στυλίστας μαλλιών πέρασε σε άλλο επίπεδο… χρησιμοποιώντας σπαθιά και φωτιά για να κόψει τα μαλλιά των πελατών του. Ο Alberto Olmedo, ο οποίος έχει ένα κομμωτήριο στη Μαδρίτη, παραδέχεται ότι οι μέθοδοί του είναι «λίγο μεσαιωνικοί» αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να κάνει ένα κούρεμα με μαθηματική ακρίβεια.

2. Ο αληθινός… ψαλιδοχέρης

2

Ο Fort Myers από τη Φλόριντα έχει αποσπώμενα νύχια-ξυράφια! Ο ιδιόρρυθμος κομμωτής έχει τοποθετημένο σε κάθε νύχι ένα ξυράφι με κοφτερή λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα και κουρεύει με αυτά. Το μόνο που πρέπει να κάνει για να κόψει τα μαλλιά είναι να περάσει τα χέρια του μέσα από τα μαλλιά. Όπως λέει ο ίδιος αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει τα μαλλιά δύο φορές πιο γρήγορα από το κανονικό ψαλίδι.

3. Ο κομμωτής-γυμναστής

3

Ο Simon Ackroyd περνάει τα πρωινά στο κομμωτήριο και τα βράδια στο γυμναστήριο για να… χτίσει σώμα. Ο 45χρονος κομμωτής κάνει bodybuilding εδώ και 18 χρόνια και όπως λέει είναι η δεύτερη αγάπη του μετά την κομμωτική. Ο πατέρας 4 παιδιών δηλώνει ότι πολλοί σοκάρονται όταν τον βλέπουν για πρώτη φορά και… φοβούνται να κουρευτούν.

4. Ο… ανάποδος κομμωτής

4

Για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, ένας κινέζος κομμωτής, εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του kung-fu και κόβει τα μαλλιά, ενώ στέκεται ανάποδα με το κεφάλι στο πάτωμα. Ο 36χρονος Wang Xiaoyu προσέλκυσε για πρώτη φορά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης το 2009. Ο εκκεντρικός κουρέας εργάζεται στην πόλη της Changsha, στην επαρχία Χουνάν, για 16 χρόνια και έχει εκπαιδευτεί στο kung-fu για να ενισχύσει την επιχείρησή του.

5. Ο κομμωτής με τα κλειστά μάτια

5

Το 2015, ο Tian Hao, ένας κινέζος κομμωτής έκανε το γύρο το κόσμου με τη μοναδική του μέθοδο για να κόβει μαλλιά. Ο Tian ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί το διαλογισμό Ζεν για να «αισθάνεται» την αύρα των μαλλιών των πελατών του και κουρεύει με κλειστά μάτια τους πελάτες που πληρώνουν μια περιουσία για τις υπηρεσίες του. Για να αποδείξει την ασυνήθιστη δεξιοτεχνία του, ο Tian έκανε πρόσφατα μια παρουσίαση στο κομμωτήριό του, όπου έκοψε τα μαλλιά δύο μοντέλων ταυτόχρονα, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό. Μόλις τελειώσει το κούρεμα μάλιστα, χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική σκούπα, αντί για πιστολάκι μαλλιών.

6. Οι κομμωτές με την αγάπη στα βιβλία

6

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για το συγκεκριμένο κουρέα. Ο Reggie Ross, ιδιοκτήτης του καταστήματος στο Palm Beach County, εξηγεί γιατί επέλεξε να μετατρέψει την επιχείρησή του σε μια ψευδο-βιβλιοθήκη. «Το κουρείο στηρίζεται από άνδρες που έρχονται γιατί εκτός από την περιποίηση θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και νομίζω ότι τα βιβλία και η εκπαίδευση είναι ένα μέρος της διαδικασίας», λέει ο ίδιος. Οι νέοι πελάτες ενθαρρύνονται να διαβάζουν βιβλία, ενώ περιμένουν. Η ελπίδα του είναι να προωθήσει τον αλφαβητισμό στους νεαρούς μαύρους άνδρες στην κοινότητά του.

7. Κάψιμο των μαλλιών με λαβίδες

7

Ο παραδοσιακή κουρέας είναι ένας από τους τελευταίους που εξακολουθούν να ασκούν την αρχαία τέχνη της κομμωτικής Dahuojia, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός ζεύγους κόκκινων καυτών μέταλλων για να κάψει την τρίχα, αντί να την κόψει. Εάν η τρίχα είναι πολύ μεγάλη, οι σφιγκτήρες που έχει το μέταλλο χρησιμοποιούνται ως ψαλίδι. Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος κοπής μαλλιών ήταν διαδεδομένη στην Κίνα έως ότου βγήκε εκτός μόδας τη δεκαετία του ’80.

8. Ο κομμωτής-καλλιτέχνης

8

Ένας κουρέας από το Σαν Αντόνιο συνδυάζει την κομμωτική με την καλλιτεχνική δημιουργία, σχεδιάζοντας πορτρέτα διασημοτήτων στα κεφάλια των πελατών του. Αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια είναι να φτιάχνει τα πρόσωπα διασημοτήτων στα ανθρώπινα κρανία και μάλλον το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιώντας τυπικές μηχανές κουρέματος κόβει τα μαλλιά σε διάφορα μήκη για να δημιουργήσει τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου και στο τέλος χρησιμοποιεί μαύρα και χρωματιστά eyeliners για να συμπληρώσει τις πιο περίπλοκες λεπτομέρειες.

9. Ο κομμωτής των αστέγων

9

Ο Mark Bustos ένας στυλίστας στη Νέα Υόρκη, ξοδεύει τις Κυριακές του (η μόνη μέρα που έχει ρεπό) περπατώντας στους δρόμους της πόλης κουρεύοντας τους άστεγους. Όπως λέει ο ίδιος, πηγαίνει σε πολυσύχναστα μέρη και κουρεύει τους άστεγους ώστε να εμπνεύσει κι άλλους να προβούν σε παρόμοιες πράξεις και να βρουν την αγάπη σε τέτοιες καλές πράξεις. «Πρέπει να είμαστε ευγενείς με τους λιγότερο τυχερούς», δηλώνει.

10. Ο κομμωτής με τα γιγάντια εργαλεία

10

Δύο ταλαντούχοι κινέζοι κομμωτές αποφάσισαν να κάνουν μια επίδειξη για τους ανθρώπους της πόλης Changsha, κόβοντας τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια χτένα-γίγαντα και ψαλίδια κηπουρικής. Το μυστηριώδες δίδυμο προσέλκυσε μεγάλο πλήθος στη μέση της Changsha, και παρόλο που ανακοίνωσαν ότι υπηρεσίες styling μαλλιών ήταν δωρεάν, δεν ήταν πολλοί οι θεατές που έσπευσαν να τις εκμεταλλευτούν.