Οι Κινέζοι αγαπούν τη Σαντορίνη και το δείχνουν με την επιλογή τους να την επισκέπτονται τόσο το καλοκαίρι, όσο και άλλες εποχές του έτους. Ποιος επισκέπτης του νησιού δεν έχει δει τα νεόνυμφα ζευγάρια από την Κίνα να περιμένουν υπομονετικά για μια φωτογραφία με φόντο την Καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

Η αγάπη τους, λοιπόν, είναι τόσο μεγάλη για το ελληνικό νησί που οι Κινέζοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη χώρα τους ένα πιστό αντίγραφο, προκειμένου να το θαυμάζουν, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στη χώρα μας.

Η Νέα Σαντορίνη δημιουργήθηκε στην περιοχή Νταλί στη επαρχία Γιουνάν, στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Αξιοποιώντας την πλαγιά του βουνού Cangshan που «βλέπει» στη λίμνη Erhai, έχτισαν μια πόλη που μοιάζει στην Οία, όπως ακριβώς απεικονίζεται στις καρτ ποστάλ.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο έχει διατηρηθεί το κυκλαδίτικο στιλ με τα λευκά κτίσματα και τα μπλε παράθυρα, ενώ έχουν κατασκευαστεί ακόμη και πλακόστρωτα σοκάκια στα οποία μπορούν οι τουρίστες να περπατήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες.

Το εντυπωσιακό του project είναι ότι ακόμη και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μοιάζουν αρκετά με αυτές της Σαντορίνης, αφού συνήθως επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι στην κορυφή της πλαγιάς.

Mini version of Santorini in Yunnan

A homestay has been set up in Yunnan in a Santorini style, attracting many visitors. Yunnan is located in southwest China, bordering Myanmar, Laos and Vietnam. It is well known as a place with warm weather all around the year. Yunnan is rich in natural resources and has the largest diversity of plant life in China. #2022NewYear #Winter #FunChina

Posted by China Plus Culture on Sunday, January 2, 2022