Οι παραλίες χωρίζονταν πάντα σε «οικογενειακές» και «νεανικές», ανάλογα με το ποιος τις προτιμούσε κάθε φορά.

Κι όσο κι αν στις μέρες μας τέτοιες κατηγοριοποιήσεις έχουν πάψει να ισχύουν, τουλάχιστον με τον καθολικό τρόπο παλιότερων δεκαετιών, συνεχίζουν να διαπνέονται από μια τέτοια αύρα.

Νέος μπορεί εξάλλου να είναι κάποιος στην ψυχή όσα παιδιά κι αν κουβαλά μαζί του. Ή, από την άλλη, μπορείς κάλλιστα να είσαι εργένης και να ψάχνεις χαλάρωση και όχι ξεφάντωμα στις διακοπές.

Συμβαίνει όμως και το άλλο: ακούς μονίμως κοριτσοπαρέες να αναρωτιούνται πού θα περάσουν το καλοκαίρι τους. Και το περνούν συνήθως στα ίδια μέρη.

Όπου υπάρχουν μάλιστα κοριτσοπαρέες, υπάρχουν αναγκαστικά και αντροπαρέες, με μια νομοτέλεια απαράβατη.

Οι παρέες δεν επιλέγουν παραλίες που έχουν κάνει κατάληψη κουβαδάκια και… κεφτεδάκια, παρά ακτές που ο παλμός χτυπά κάπως αλλιώς. Αν υπάρχουν δηλαδή ζευγαρονήσια, υπάρχουν και προορισμοί που επιλέγονται από παρέες που θα νιώθουν άνετα ανάμεσα σε ομοίους.

Και όμοιοι είναι εδώ οι άνθρωποι με την ίδια διάθεση, όχι απαραίτητα την ηλικία. Διάθεση για διασκέδαση, φλερτ και χορό. Μέχρι πρωίας.

Ο καλύτερος μάλιστα τρόπος να μάθεις για τις παραλίες που μαζεύονται οι γυναίκες είναι να ρωτήσεις τους άντρες. Αυτοί θα σου πουν για τα «γυναικονήσια», όπως θα ακούσεις να τα λένε, ένα είδος επίγειου αντρικού παραδείσου.

Αν λοιπόν δεν πας διακοπές με το έτερον ήμισυ, να πως τα πού πρέπει να κατευθυνθείς…

Μυλοπότας – Ίος

Η καρδιά της ξέφρενης Ίου χτυπά στον Μυλοπότα και αυτό μόνο μυστικό δεν είναι. Ατέλειωτα πιτσιρίκια από όλο τον κόσμο καταφτάνουν κάθε χρόνο εδώ αναζητώντας διασκέδαση και φλερτ. Η Ίος περιλαμβάνεται στο βαρύ πυροβολικό της χώρας σε όρους νυχτερινής ζωής, μόνο που η νυχτερινή ζωή ξεκινά από το πρωί στον Μυλοπότα.

Μυριάδες κοριτσοπαρέες και αντροπαρέες ξεφαντώνουν ολημερίς, φτάνοντας την κυκλαδίτικη διασκέδαση στο απόγειο. Στον Μυλοπότα δεν πήγε ποτέ κανένας με το κορίτσι του. Το ξακουστό beach bar εγγυάται αχαλίνωτο παρτάρισμα και γνωριμίες με τη σέσουλα. Ό,τι γίνεται στον Μυλοπότα, μένει άλλωστε στον Μυλοπότα, όλοι το ξέρουν αυτό…

Λιβάδι – Σέριφος

Η Σέριφος είναι από τα νησιά που διατηρεί το σπάνιο προνόμιο να συνδυάζει οικογένειες και νεαρόκοσμο σε αγαστή σχέση. Όλοι συνυπάρχουν αρμονικά στο νησί και όλοι κατεβαίνουν για μπάνιο στον Αυλόμωνα, την παραλία δίπλα στο λιμάνι του νησιού.

Λίγο παρακάτω εξάλλου, στην ίδια ακτογραμμή, υπάρχει και το κάμπινγκ του νησιού (Λιβαδάκια), που ενισχύει τον νεανικό χαρακτήρα της πλαζ. Οι κοριτσοπαρέες της Σερίφου λιάζονται στο Λιβάδι και επιλέγουν ακριβώς το νησί για τη ζεστασιά και την απλότητα που προσφέρει. Το πάρτι εδώ είναι εξάλλου μερικά μέτρα μακριά…

Πλατύς Γιαλός – Σίφνος

Η Σίφνος είναι εδώ και χρόνια η μικρή Μύκονος, διαθέτοντας μια απίστευτα θετική ενέργεια σε όλα της. Για τις βουτιές τους επιλέγουν οι πάντες τον Πλατύ Γιαλό, την πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού που χαρίζει υπέροχες στιγμές κάθε ώρα της ημέρας.

Στη Σίφνο καταφτάνουν βέβαια οι περισσότεροι πρώτα για τις κοριτσοπαρέες και μετά για τις παραλίες, αλλά ας είναι. Και το φαινόμενο με τις μεγάλες γυναικοπαρέες παρατηρείται έντονο στο νησί, εδώ και κάποια χρόνια πλέον. Κάτι έχει φαίνεται το συγκεκριμένο κυκλαδονήσι και μαγνητίζει τα γυναικεία πλήθη…

Μπανάνα – Σκιάθος

Το πλέον κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων έχει μεταμορφωθεί μαγικά σε πόλο έλξης γυναικών. Η έντονη νυχτερινή ζωή της Σκιάθου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα πλέον από τη φρενίτιδα των Κυκλάδων, συν το γεγονός ότι εδώ καταφτάνει μαζικά η νεολαία από τη Βόρεια Ελλάδα για μίνι αποδράσεις.

Η Σκιάθος μαζεύει όλα τα party animals εσωτερικού και εξωτερικού και όλοι διασκεδάζουν από το πρωί στα ξακουστά beach bars της παραλίας Μπανάνα. Η μουσική και το ξεφάντωμα είναι εδώ επιβεβλημένα, γι’ αυτό και τα κορίτσια που θέλουν να ξεσκάσουν επιλέγουν τη Μεγάλη Μπανάνα (η Μικρή Μπανάνα είναι παραλία γυμνιστών) και όχι τα «μεγαθήρια» Κουκουναριές και Λαλάρια.

Σίμος – Ελαφόνησος

Αν η «κοινωνικοποίηση» είναι το ζητούμενο των διακοπών, πουθενά δεν γίνεται πιο απροσχημάτιστα από τη διάσημη παραλία ενός νησιού που σήμαινε άλλοτε ζευγαροκατάσταση και ρομαντισμό. Η Ελαφόνησος όμως είναι πια ακραία τουριστική και το κάμπινγκ της πόλος έλξης για άπειρα κορίτσια και αγόρια.

Ένας «κρυμμένος» άλλοτε προορισμός έγινε mainstream με τα χρόνια, καθώς την ομορφιά του εξωτικού Σίμου θέλουν και πρέπει να τη ζήσουν όλοι. Η περατζάδα της παραλίας έχει μεταμορφωθεί στις μέρες μας σε κανονική πασαρέλα…

Ιταλίδα – Κουφονήσια

Το Άνω Κουφονήσι είναι όλο μια μεγάλη παρέα, γεμάτο γέλια, κέφι και χαλαρή διάθεση. Και είναι όλο επίσης μια μεγάλη παραλία, αν και η Ιταλίδα δεν λέει να χάσει τη λάμψη της. Το Πάνω Κουφονήσι δεν είναι σήμερα ο εναλλακτικός προορισμός που ήταν στα 80s, συνεχίζει ωστόσο να παραμένει δημοφιλές στον νεαρόκοσμο που αποζητά ένα διαφορετικό ξεφάντωμα.

Το… socializing είναι στα Κουφονήσια αυτονόητο, κάτι που έχει συμβάλει όσο να πεις στο ακαταμάχητο της σαγήνης τους. Θα βρεις πια ακόμα και οικογένειες, κάθε κοριτσοπαρέα που σέβεται όμως τον εαυτό της έχει περάσει αναμφίβολα από δω. Και οι περισσότερες επιστρέφουν.

Punda Beach – Πάρος

Η Πάρος συνεχίζει να έχει την τιμή να είναι το πρώτο νησί που επιλέγουν οι πάντες για τις παρθενικές τους διακοπές μόλις ενηλικιώνονται. Και οι περισσότεροι επιστρέφουν και σε κατοπινές φάσεις της ζωής τους, καθώς παρέχει ανεμελιά και τόνους διασκέδασης. Γι’ αυτό και βουλιάζει κάθε χρόνο από νεολαία και το παρεΐστικο κλίμα είναι εδώ στα φόρτε του.

Ο παλμός του νησιού χτυπά διαχρονικά στην περίφημη Punda Beach, τον βασιλιά του παριανού πάρτι. Το αλκοόλ ρέει άφθονο και όλοι γίνονται τελικά μια μεγάλη παρέα. Απ’ όπου έλκει εξάλλου και την καταγωγή του ο γνωστός αφορισμός: αν πήγες Πάρο και δεν πήγες Punda Beach, δεν πήγες Πάρο.

Super Paradise – Μύκονος

Το τρελό πάρτι στο Super Paradise δίπλα στα καταπράσινα νερά δεν χρειάζεται συστάσεις. Από το Super Paradise έχουν περάσει όλοι μόλις έβαλαν τα πρώτα τους λεφτά στην άκρη. Κοριτσοπαρέες και αντροπαρέες γυρνούν ξεθεωμένοι από το Super Paradise, καθώς είναι ο χορός εδώ παρά η θάλασσα που παίρνει τον πρώτο λόγο.

Ασφυκτικά γεμάτο από νεαρόκοσμο, το Super Paradise είναι συνώνυμο του μυκονιάτικου πάρτι. Η μέρα ξεκινά και τελειώνει εδώ στην παραλία, σε ένα ξεφάντωμα που δεν γνωρίζει όρια και τέλος…

Αιγιάλη – Αμοργός

Οι «εναλλακτικές» κοριτσοπαρέες προτιμούσαν πάντα την πλανεύτρα Αμοργό, κατακλύζοντας κυριολεκτικά το νησί. Ακόμα και τα πανηγύρια των ορεινών χωριών συγκεντρώνουν απίθανο γυναικείο κόσμο. Το κάμπινγκ που βρίσκεται πίσω από την παραλία του λιμανιού στην Αιγιάλη αποτελεί την ψυχή του νεαρόκοσμου.

Αυτή η αμμουδερή παραλία σφύζει από ζωή και καλεί τον κόσμο να παραμείνει εκεί όλες τις ώρες, απολαμβάνοντας το ποτό και το φλερτ του εκεί που σκάει το κυματάκι. Σαν την απλότητα της Αμοργού πουθενά.

Ψαραλυκές – Αντίπαρος

Αντίπαρος σήμαινε κάποτε το νησάκι που είναι απέναντι από την Πάρο. Άντε να το επισκεπτόσουν με καμιά μονοήμερη κρουαζιέρα. Την τελευταία δεκαετία ωστόσο έχει χάσει τον «εναλλακτικό» χαρακτήρα της και φιλοξενεί πια παρέες 20άρηδων και 30άρηδων με ακόρεστη όρεξη για διασκέδαση.

Το βράδυ στην κοσμοπολίτικη Αντίπαρο μπορεί να μην τελειώνει ποτέ, το κέφι ξεκινά όμως από το πρωί στις Ψαραλυκές. Η Ψαραλυκή 1 και η Ψαραλυκή 2, όπως ονομάζονται οι δύο παραλίες που είναι δίπλα-δίπλα, προσφέρονται για διασκέδαση και ευχάριστες γνωριμίες. Τα παρεΐστικα καμώματα ξεκινούν από δω και καταλήγουν στη διάσημη πια ντισκοτέκ του νησιού…

TAGS