Εγκλήματα αποτρόπαια που σόκαραν την κοινή γνώμη, που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου και μονοπώλησαν τα Μ.Μ.Ε.

Αινιγματικοί δράστες που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα, σκόρπισαν θάνατο γύρω τους και σημάδεψαν τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά.

Το newsbeast.gr ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ανασύρει τρεις υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Του Παναγιώτη Φραντζή που σκότωσε και τεμάχισε με χασαπομάχαιρο την σύζυγό του, του Αντώνη Δαγκλή που έμεινε στην ιστορία ως ο «αντεροβγάλτης των Αθηνών» και του παιδοκτόνου Μανώλη Δουρή.

Υπόθεση Παναγιώτη Φραντζή

Ήταν 24 Ιουνίου 1987 όταν σε ένα κάδο απορριμμάτων στα Κάτω Πατήσια, ένας 50χρονος άντρας βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα.

Ανάμεσα σε σκουπίδια και αποφάγια ανακάλυψε τσάντες με ανθρώπινα μέλη. Στην αρχή δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, ενώ όπως είχε καταθέσει στους αστυνομικούς, νόμιζε ότι επρόκειτο για κρέας ζώου.

Σοκαρισμένος από την μακάβρια ανακάλυψη του, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία άμεσα μετέβη στο σημείο ξεκινώντας έτσι η αντίστροφη μέτρηση, ώστε να αποκαλυφθεί ένα από τα σκληρότερα εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά.

Το κατακρεουργημένο πτώμα ήταν σε τέτοια κατάσταση που σύμφωνα με τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση ήταν δύσκολο μέχρι και να ταυτοποιηθεί.

Τα Μ.Μ.Ε. της εποχής μετέδιδαν συνέχεια την είδηση ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε σοκαρισμένος τις εξελίξεις.

Την λύση στο μυστήριο για το ποια ήταν η νεκρή γυναίκα, θα έδινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 27χρονος τότε φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής Παναγιώτης Φραντζής στην Γ.Α.Δ.Α όπου ομολόγησε ότι σκότωσε την γυναίκα του την 18χρονη Ζωή Γαρμανή.

«Ήταν ατύχημα, την αγαπούσα» είχε δηλώσει κατά την κατάθεση του στους αστυνομικούς της ασφάλειας ενώ είχε αποδώσει την πράξη του στην σύγχυση που βρισκόταν μετά από έντονο καβγά που είχαν.

Ωστόσο ως κίνητρο της δολοφονίας είχε αποδοθεί η παθολογική ζήλια του Φραντζή για τη νεαρή σύζυγό του.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο Παναγιώτης Φραντζής αφού σκότωσε την γυναίκα του, την τεμάχισε και τα μέλη της τα έβαλε μέσα σε δέκα σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες κατόπιν τοποθέτησε σε τέσσερις άλλες σακούλες πριν τις πετάξει στον κάδο απορριμάτων.

Ο 27χρονος φοιτητής καταδικάστηκε σε ισόβια, εξέτισε 18 χρόνια και το 2005 βγήκε από την φυλακή.

Υπόθεση Αντώνη Δαγκλή

Έμεινε στην ιστορία ως «αντεροβγάλτης των Αθηνών» και ως «δολοφόνος των ιερόδουλων».

«Έβλεπα τη μητέρα μου στο πρόσωπο των ιερόδουλων. Νόμιζα πως σκότωνα εκείνη» είχε δηλώσει στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου 1996.

Ο Δαγκλής νταλικέρης στο επάγγελμα, είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στις πιάτσες των ιερόδουλων στην Αθήνα.

Γιος ιερόδουλης και αυτός, είχε σοκάρει το πανελλήνιο με το μένος που δολοφόνησε τρεις γυναίκες, ενώ όπως προέκυψε από την ανάκριση είχε αποπειραθεί να  δολοφονήσει τουλάχιστον άλλες πέντε.

Πρώτο του θύμα μια 29χρονη ιερόδουλη, την οποία αφού είχε στραγγαλίσει, της είχε κόψει τις θηλές, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, της είχε αφαιρέσει τα σπλάχνα.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστής που είχαν δει το άψυχο σώμα της γυναίκας είχαν σοκαριστεί από την βαρβαρότητα του εγκλήματος, ενώ τα Μ.Μ.Ε.«έπαιζαν» συνέχεια την είδηση κάνοντας λόγο για «ελεύθερο μανιακό δολοφόνο» στην Αθήνα.

Δεύτερο θύμα του ήταν πάλι μια ιερόδουλη, 26 ετών. Το άψυχο σώμα της είχε βρεθεί από περαστικούς στον Βοτανικό ενώ και αυτή ήταν στραγγαλισμένη.

Τρίτο και τελευταίο θύμα του «δολοφόνου των ιερόδουλων» μια γυναίκα ιερόδουλη και αυτή, την οποία όπως είχε ομολογήσει είχε σκοτώσει το 1992, την είχε τεμαχίσει και είχε πετάξει τα κομμάτια της.

Η αστυνομία είχε φτάσει στον εντοπισμό και εντέλει στην σύλληψή του ύστερα από καταθέσεις ότι ο δολοφόνος κυκλοφορούσε στα στέκια των ιερόδουλων με ένα λευκό βαν, το οποίο είχε διαμορφώσει κατάλληλα εσωτερικά ώστε να συνουσιάζεται με τις ιερόδουλες.

Κατά την διάρκεια της πολύκροτης δίκης του, ο 22χρονος τότε Δαγκλής είχε υποστηρίξει ότι όταν πήγαινε να κάνει σεξ με τις ιερόδουλες, του έρχονταν εικόνες στο μυαλό ενώ άκουγε φωνές που του έλεγαν να τις σκοτώσει.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια από το δικαστήριο και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου το 1997 βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του.

Υπόθεση Μανώλη Δουρή

Έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο αποτρόπαιες δολοφονίες στην ιστορία της Ελλάδας και συντάραξε το πανελλήνιο καθώς πατέρας βίασε και κατόπιν σκότωσε τον 6χρονο γιο του.

Όλα συνέβησαν στην Ερμιόνη την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 1993, όταν ο μικρός γιος της οικογένειας ο 6χρονος Νίκος εξαφανίστηκε.

Ο Μανώλης Δουρής μαζί με την σύζυγο του ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αγοριού.

Η είδηση της εξαφάνισης μεταδόθηκε μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και όλη η Ελλάδα ταυτίστηκε με τους γονείς και κυρίως τον Μανώλη Δουρή, ο οποίος εμφανιζόταν απαρηγόρητος μπροστά στις κάμερες ζητώντας βοήθεια από όποιον γνώριζε κάτι ενώ ορκιζόταν εκδίκηση.

Λίγο διάστημα αργότερα το 6χρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μανώλη Δουρή, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος από τις Αρχές.

Το δράμα που «πουλούσε» ο πονεμένος πατέρας στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν είχε πείσει τους έμπειρους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση, ενώ σε μια σειρά καταθέσεων που είχε δώσει, έπεφτε σε αντιφάσεις.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο μικρός Νίκος είχε πεθάνει από ασφυξία ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο Μανώλης Δουρής «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του. Είχε βιάσει και είχε σκοτώσει το μικρό του αγγελούδι.

«Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε» είχε καταθέσει στους αστυνομικούς.

Η συμπάθεια που έτρεφε ο κόσμος, μετατράπηκε σε οργή και όλοι ζητούσαν την παραδειγματική του τιμωρία. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές Τρικάλων αλλά κρίθηκε ανεπιθύμητος από τους τρόφιμους της φυλακής.

Τελικά, οδηγήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μακριά από τους άλλους κρατούμενους. Και εκεί όμως κρίθηκε ανεπιθύμητος και οδηγήθηκε σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Δύο χρόνια μετά τον βιασμό και δολοφονία του σπλάχνου του έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί του. Απαγχονίστηκε με το καλώδιο της τηλεόρασης.