Το ουγγρικό χωριό με τους δικούς του κανόνες κατά των μουσουλμάνων, των γκέι και της πολυπολιτισμικότητας

«Αν είστε παράνομος μετανάστης και θέλετε να πάτε στη Γερμανία η Ουγγαρία είναι κακή επιλογή, το Asotthalom είναι η χειρότερη»


WEEKEND
0:25
12/02/2017
Το ουγγρικό χωριό με τους δικούς του κανόνες κατά των μουσουλμάνων, των γκέι και της πολυπολιτισμικότητας
77
loading

Σε απόσταση περίπου δύο ωρών από τη Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία, βρίσκεται το χωριό Asotthalom. Ίσως να αναφέρθηκε κάποιες φορές στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, καθώς το χωριό των 4.000 κατοίκων βρίσκεται στον ουγγρικό νότο, μία ανάσα από τα σύνορα με τη Σερβία.

Έτσι, πολύ κοντά του περνούσαν τα καραβάνια των ανθρώπων που βάδιζαν τον μακρύ δρόμο της προσφυγιάς, επιμένοντας να φτάσουν στον «παράδεισο» της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης ακόμα και με τα πόδια, όταν αποκλείστηκαν από όλα τα υπόλοιπα μέσα.

Τώρα δεν είναι η τοποθεσία του Asotthalom αλλά οι επιλογές της δημοτικής αρχής που το φέρνουν στη δημοσιότητα. Όπως γράφει το BBC, στο χωριό απαγορεύτηκαν τα μουσουλμανικά ενδύματα και η πρόσκληση σε προσευχή. «Μπροστάρης» στον «πόλεμο κατά της μουσουλμανικής κουλτούρας», όπως τον αποκαλεί, το Asotthalom ελπίζει να προσελκύσει άλλους χριστιανούς Ευρωπαίους που αντιστέκονται στην πολυπολιτισμικότητα στις χώρες τους.

utoaospa1

«Πρωτίστως καλωσορίζουμε πολίτες από τη δυτική Ευρώπη - ανθρώπους που δεν θα ήθελαν να ζουν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» δηλώνει ο δήμαρχος του Asotthalom Laszlo Toroczkai στο βρετανικό δίκτυο.

«Δεν θα θέλαμε να προσελκύσουμε μουσουλμάνους στο χωριό. Είναι πολύ σημαντικό για το χωριό να κρατήσει τις παραδόσεις του. Η Ευρώπη είναι μικρή. Δεν μπορεί να δεχθεί δισεκατομμύρια ανθρώπων από την Αφρική και τη Νότια Ασία, όπου υπάρχει έκρηξη του πληθυσμού. Αυτό σύντομα θα οδηγούσε στην εξαφάνιση της Ευρώπης. Εάν έρχονταν εδώ πολλοί μουσουλμάνοι, δεν θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη χριστιανική κοινότητα. Βλέπουμε μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες στη δυτική Ευρώπη που δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν και δεν θέλουμε να ζήσουμε κι εδώ την ίδια εμπειρία. Θα ήθελα η Ευρώπη να ανήκει στους Ευρωπαίους, η Ασία στους Ασιάτες και η Αφρική στους Αφρικανούς. Τόσο απλά» λέει.

fysr2

Την πλήρη διάψευση της επιθυμίας του πάντως την είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του αφού στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης έως και 10.000 άνθρωποι περνούσαν καθημερινά τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας, μια ανάσα από το Asotthalom. Αυτόν τον διαχρονικό φόβο για το «ξένο» κεφαλαιοποίησε ο δήμαρχος εισάγοντας κανονισμούς αμφισβητούμενης νομιμότητας.

utoaospa3

Η τοπική νομοθεσία που πέρασε απαγορεύει μουσουλμανικά ενδύματα όπως το χιτζάμπ και την πρόσκληση σε προσευχή. Παράλληλα προωθούνται αλλαγές για την αποτροπή ανέγερσης τζαμιών, παρότι στην κοινότητα ζουν σήμερα μόνο δύο μουσουλμάνοι. Ο δήμαρχος δεν ενοχλείται πάντως μόνο από τις διαφορετικές θρησκείες κι έτσι βρήκε την ευκαιρία κι έθεσε εκτός νόμου και τη δημόσια έκφραση τρυφερότητας από ομοφυλόφιλους. Το επιχείρημά του ήταν πως το χωριό θέλει να «υπερασπιστεί» τις παραδόσεις του.

«Υπερασπιζόμαστε τις ίδιες τις παραδόσεις μας. Το Assothalom έχει κανονισμούς που απαγορεύουν την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Τους υιοθετήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες» λέει ο εκλεγείς το 2013 δήμαρχος που είναι επίσης αντιπρόεδρος του ακροδεξιού ουγγρικού κόμματος Γιόμπικ.

Τα σχέδιά του σε σχέση με τις μουσουλμανικές παραδόσεις ο δήμαρχος τα είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Νοέμβριο, περιγράφοντάς τα ως «άμυνα απέναντι στην αναγκαστική μαζική επανεγκατάσταση μεταναστών από τις Βρυξέλλες». Το 2015 είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο προειδοποιώντας τους μετανάστες που έφταναν στην πόλη πως θα συλλαμβάνονταν και θα φυλακίζονταν.

Το βίντεο που παραπέμπει σε ταινία δράσης είναι μια οπτική επίδειξη δύναμης με αστυνομικούς να περιπολούν τα σύνορα με τη Σερβία με περιπολικά, μηχανές και άλογα. Στο τέλος προειδοποιούσε: «Αν είστε παράνομος μετανάστης και θέλετε να πάτε στη Γερμανία η Ουγγαρία είναι κακή επιλογή. Το Asotthalom είναι η χειρότερη».

Όπως σημειώνει το BBC, πολλοί Ούγγροι βουλευτές εκτιμούν πως οι κανονισμοί αυτοί δεν συμφωνούν με το ουγγρικό σύνταγμα και, στο πλαίσιο γενικής αναθεώρησης των νέων τοπικών νομοθεσιών, η κυβέρνηση θα τους εξετάσει στα μέσα του μήνα.

Παρά την πιθανή απουσία συνταγματικού ερείσματος, οι νέοι νόμοι τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από την ίδια την κοινότητα του Asotthalom. Μία κάτοικος χαρακτήρισε «πολύ τρομακτικό» το ότι έβλεπε «πλήθη μεταναστών να περνούν από το χωριό» πέρσι, καθώς διέσχιζαν τα σύνορα με τη Σερβία κι έμπαιναν στην Ουγγαρία. «Περνάω πολλές ώρες μόνη μου στο σπίτι με τα παιδιά μου και, ναι, υπήρξαν φορές που φοβόμουν» είπε.

utoaospa2

Οι δύο μουσουλμάνοι που ζουν στο χωριό, πάντως, δεν ήθελαν να μιλήσουν στο BBC φοβούμενοι πως θα στρέψουν πάνω τους την προσοχή. Άλλος κάτοικος είπε ωστόσο πως είχαν «πλήρως ενσωματωθεί» στην κοινότητα. «Δεν προκαλούν κανέναν. Δεν φορούν νικάμπ, δεν ενοχλούν τον κόσμο. Τους ξέρω προσωπικά, τα πάμε μια χαρά».

Ο δήμαρχος φιλοδοξεί το χωριό να αποτελέσει την προμετωπίδα αυτού που αποκαλεί «πόλεμος ενάντια στη μουσουλμανική κουλτούρα». Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει συνοριακούς ελέγχους επί 24ώρου, κάτι που θεωρεί πως θα προσελκύσει λευκούς Ευρωπαίους που θα σκεφτούν να μετοικήσουν εκεί. Η χριστιανική οργάνωση Knights Templar International διαφημίζει σπίτια στο Asotthalom στη σελίδα της στο Facebook. Στα μέλη της συγκαταλέγονται ο Nick Griffin, πρώην ηγέτης του British National Party και ο πρώην ταμίας του κόμματος Jim Dowson.

utoaospa4

«Ο Jim Dowson ήρθε σε επαφή μαζί μου, επισκέφθηκε το Asotthalom μερικές φορές ιδιωτικά, για να ρίξει μια ματιά. Μαζί του ήρθε και ο Nick Griffin» λέει ο Toroczkai. Ο Griffin έχει περιγράψει την Ουγγαρία ως «ένα μέρος για να ξεφύγει κανείς από όλη την κόλαση που ετοιμάζεται να ξεσπάσει στη δυτική Ευρώπη». «Όταν όλα πάνε εντελώς στραβά στη Δύση, όλο και περισσότεροι θα μετακινηθούν προς την Ουγγαρία και η Ουγγαρία τους χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους».

fysr1

Οπότε δεν μπορεί παρά να διατυπωθεί και το ερώτημα εάν αυτό που επιχειρείται στο Asotthalom είναι να δημιουργηθεί ένα χωριό της «ανώτερης λευκής φυλής» (white supremacist village). «Δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "λευκός"» απαντά ο Toroczkai στη δημοσιογράφο του BBC.

«Αλλά επειδή είμαστε πληθυσμός λευκών, Ευρωπαίων, χριστιανών, θα θέλαμε να παραμείνουμε έτσι. Αν ήμαστε μαύροι θα θέλαμε να παραμείνουμε ένα χωριό μαύρων. Αλλά αυτό είναι ένα δεδομένο και εμείς θέλουμε να το διατηρήσουμε».

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία για την Ουγγαρία. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας κατέθεσε στην ΕΕ πρόταση όλοι οι αιτούντες άσυλο στη χώρα να τίθενται αυτόματα υπό κράτηση για όλο το διάστημα της εξέτασης του αιτήματός τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Zoltán Kovács δήλωσε χαρακτηριστικά πως όποιος υποβάλλει αίτημα χορήγησης ασύλου στη χώρα θα κρατείται σε 'καταφύγια' για όσο διαρκεί η εξέταση του αιτήματός τους. «Κανένας μετανάστης, ούτε καν εκείνοι που έχουν ήδη κάνει αίτηση για άσυλο, δεν θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα μέχρι να υπάρξει νομική απόφαση για το εάν δικαιούται πολιτικό άσυλο, καθεστώς πρόσφυγα ή οτιδήποτε άλλο, οπότε δεν έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα» τόνισε.

Η Ουγγαρία ήρθε επανειλημμένως σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μεταναστευτική της πολιτική, με αιχμή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και να αρνηθεί να δεχθεί τις ποσοστώσεις για την κατανομή των αιτούντων άσυλο. Μετά την ανέγερση του φράχτη, η χώρα σχεδιάζει να προσλάβει από 6.000 έως 8.000 συνοριοφύλακες «για να συλλαμβάνουν όσους περνούν από το τείχος».

dfghjk

 • Το BBC απευθύνθηκε και στην Knights Templar International και στον Nick Griffin για συνέντευξη αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τους δύο.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

77
σχόλια
 1. avatar αστείο

  Το πιο αστείο με το μέσο αφελή βλαχορατσιστη ελληναρα είναι ότι λαοί σαν τους Ούγγρους είναι ρατσιστές και με τους Έλληνες

 2. avatar λουλουδας

  ΛΟΥΛΟΥΔΟΥ στη συρια ζουν ΣΥΡΟΙ και οχι συριοι που το παιζεις κι ελληνιδα με την ελληνοτουρκικη που ομιλεις.μαθε πρωτα ελληνικα μαθε που ζουν οι συριοι μαθε οτι σε ολο τον κοσμο σε φωναζουν γκρεκο greece και οχι ελλαδα hellas και πανω απ ολα αν μπορεις γινε ΑΝΘΡΩΠΟΣ.κι αν ερθουν βομβες απ τη δηση μη πας σε αλλη χωρα κατσε με τα παιδια σου εδω να τις φας.

 3. avatar τέλεια

  Πολύ καλα κάνουν. Να φτιάξουν και κανένα φούρνο να τους βάζουν μέσα. Ξύδι στους ψευτοδημοκρατες εμείς είμαστε οι πραγματικοί δημοκράτες που θέλουμε να ζούμε και οι άλλοι να ψοφήσουν. Ζητώ ο Χίτλερ. Ουγκ

 4. avatar Μελ

  Πολύ καλά κανουν...τι δουλειά έχουν εκατομμύρια ασιάτες και αφρικανοί στην Ευρώπη?Για να μπασταρδευτει Ο πληθυσμός μας?ΝΑ αποκτήσουμε κι εμείς τα δικά τους ΧΆΛΙΑ?βρε ουστ από εδώ.. .Στην χώρα τους και γρήγορα.

 5. avatar giannis alex

  Δικαίωμά τους είναι να ζουν στην πατρίδα τους όπως θέλουν . Καλά κάνουν και προστατεύουν την πατρίδα τους , σε αντίθεση με εμάς που η χώρα μας έχει γίνει η παιδική χαρά των εγκληματιών και των μλιζερων όλου του πλανήτη.

 6. avatar Τυλιγω σουβλακια με το ενα χερι.

  Η Ελλαδα εχει γεμισει ρατσιστες και νεοφασιστες.πως γιναμε ετσι ρε αδερφια δεν ημασταν ετσι παλια

  1. avatar Ελληναράς!

   Ναι ρε \'συ! Παλιά είχαμε μόνο τους γύφτους, μετά ήρθαν οι Αλβανοί και τώρα έχουμε ποικιλία να βρίζουμε!

   1. avatar tzafar1

    Αδικαιολόγητα;

  2. avatar οξεία

   Γίναμε έτσι επειδή χάθηκε το \"μέτρο\" από τις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών.
   Όταν βλέπεις οτι η κυβέρνησή σου σε αφήνει απροστάτευτο και δεν νοιάζεται για σένα, ούτε τηρεί έστω τα προσχήματα να συμμεριστεί τις ανησυχίες σου, αλλά ούτε και ξέρει πού θα οδηγήσει αυτό που κάνει, τότε ναι, γίνεσαι και φασίστας προκειμένου να γλιτώσεις τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, την χώρα σου. Τόσο παράλογο είναι αυτό;
   Εξάλλου, για κάτσε να σου πω: Γιατί πληρώνουμε την κυβέρνηση και τους πολιτικούς μας; Για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα οποιουδήποτε άλλου εκτός από του Έλληνα;;;;
   Είναι λογικό, για παράδειγμα, να πληρώνεις \"τα κέρατά σου\" για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πηγαίνει στο νοσοκομείο για μια εξέταση και να βλέπεις ανακοίνωση οτι η τάδε συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται αλλά είναι δωρεάν μόνο για τους πρόσφυγες; Γιατί κι αυτό συμβαίνει. Τί να σκεφτείς δηλαδή; Οτι είναι λογικό να πληρώνεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πολίτες άλλων χωρών κι εσύ να που πληρώνεις να μην δικαιούσαι;

   1. avatar ΒΓ

    AYTO EKANA KAI ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ

 7. avatar loukas 2017

  Πόσο ηλίθιο ακούγεται το 2017 να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με τη θρησκεία τους και πόσο επίκαιροι οι στίχοι του τραγουδιού του Lenon στο Imagine : Να ονειρεύεσαι ένα κόσμο χωρίς θρησκείες και σύνορα

  1. avatar Γιώργος A.

   Το πρόβλημα δεν είναι θρησκευτικό αλλά φυλετικό.

  2. avatar giannis alex

   Πόσο ηλίθιο είναι κάποιος να φωνάζει αλαχ ακπμπαρ και να σκοτώνει άλλους ανθρώπους που δεν θέλουν να ζουν στον μεσαίωνα.
   Επίσης πόσο ηλίθιο είναι και το να γεμίζεις την πατρίδα σου με τέτοιους ανθρώπους.

   1. avatar loukas 2017

    Μα ακριβώς αυτό είναι το νόημα του τραγουδιού να μην πολεμάς ή να σκοτώνεις/νεσαι για θέματα της θρησκείας . Αν θέλεις να πιστεύεις κράτα το για τον εαυτό σου!

    1. avatar aaaaaaaΑΔΑΔ

     Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ..ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΙΤΑ Η ΤΡΟΦΗ ΕΠΕΙΤΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ 7 ΔΙΣ ΚΑΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ..ΚΑΙ..ΚΑΙ...ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ? ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΕΙ Η ΛΑΜΠΑ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ! ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΑΧΑΧΑΧΑΧ

  3. avatar alex

   Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος όταν μετα απο έξι χρόνια βιασμών ,πυροβολισμών,Αποκεφαλισμων ,ακρωτηριασμων,πνιγμων ανατιναξεων,αθώων Χριστιανων απο Μουσουλμάνους στη Συρία και στην Ευρώπη ακόμα ,όπου οι Τζιχαντιστες σπέρνουν το θάνατο ,να μην μπορεί να δει που οδηγουμαστε.

   1. avatar Ξελιγωμενος

    Ποσο? Τουλαχιστον να φερει τον βαθμο του [...]

  4. avatar κεραμιδόsylvester

   Καλή φάση το imagine (λυρικά και στιχουργικά ). Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν νόημα μέσω θρησκείας, επιστήμης, πατρίδας και ότι άλλο θέλει ο καθένας, είναι δικαίωμα τους και 7 δις άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ίδιοι. Αν αυτοί οι άνθρωποι στην Ουγγαρία θέλουν να ζήσουν σε ένα χωριό μόνοι τους και δεν ενοχλούν κάποιον με αυτό που κάνουν, γιατί να ασχολούμαστε εμείς μαζί τους, να τους κρίνουμε και να γίνετε ένα ολόκληρο άρθρο ?

   1. avatar loukas 2017

    Γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και ο ναζισμός στη Γερμανία μόνο που αντί μουσουλμάνους κυνηγούσαν Εβραίους

    1. avatar κεραμιδόsylvester

     Ο ναζισμός ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας και εξελίχθηκε σε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων( και σε πολύ χειρότερα πράγματα, όπως λες με τους Εβραίους και τους έγχρωμους). Ένα από αυτά τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι να μαζεύονται σε ένα χωριό και να κάνουν ότι θέλουν. Αυτό είναι ελευθερία. Όσο αυτό που κάνουν ΔΕΝ! περνάει τα όρια και ΔΕΝ γίνεται επιθετικό, ας το κάνουν. Όπως υπάρχουν περιοχές που είναι εκτός νόμων γιατί έτσι αποφάσισαν οι κάτοικοι, έτσι και αυτό το χωριό έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει τους δικούς του κανόνες. Σεβασμός πάνω από όλα.

     1. avatar loukas 2017

      Επειδή πρόσφατα δημιουργήθηκε θέμα με τη διδασκαλία \"της Αντιγόνης\" πέρα από τον ανθρώπινο νόμο υπάρχει ο ηθικός και ο χριστιανισμός διδάσκει ότι δεν μπορεί να κάνεις διάκριση στους ανθρώπους που είναι ίσοι απέναντι στο Θεό. Σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε σε λογικές απαρχαιτ μόνο που αντί να δημιουργούνται πόλεις με λευκούς και πόλεις με μαύρους, θα υπάρχουν πόλεις με χριστιανούς και πόλεις με μουσουλμάνους

     2. avatar κεραμιδόsylvester

      Καλησπέρα Λουκά, η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω το θέμα που έχει προκύψει με την Αντιγόνη στα σχολεία καθώς δεν μένω Ελλάδα την τελευταία περίοδο και δεν διαβάζω όλες τις ειδήσεις. Σε σχέση με τον Χριστιανισμό, είναι μια θρησκεία όπου η ιδεολογία της πρέπει να εφαρμόζεται από αυτούς που την πιστεύουν, οι συγκεκριμένοι μπορεί να είναι Προτεστάντες ή ότι άλλο μπορεί να είναι, οπότε και να ζητάμε κάτι από αυτούς με βάση τα δικά μας πιστεύω είναι μια μορφή επιβολής (χωρίς να εννοώ πως εσύ προσωπικά θες να επιβάλεις κάτι σε αυτούς) ( επίσης όλες οι απαντήσεις μου, πάντα στόχο έχουν την ερώτηση για την χρησιμότητα ενός άρθρου, Ελλάδα/BBC όποιο ΜΜΕ, για ένα χωρίο της Ουγγαρίας). Παράδειγμα, χωριά στην Νιγηρία δεν θέλουν λευκούς, σεβαστή η άποψη τους και δεν θα τους επισκεφθώ ποτέ ούτε θα προσπαθήσω να τους επιβάλλω την άποψη μου, αν με κυνηγήσουν όμως εκτός τον ορίων τους τότε το συζητάμε από νέα βάση. Εν τέλει, θέλω να καταλήξω πως μια δημοσιοποίηση ενός τέτοιου θέματος, που δεν επηρεάζει κανένα (ένα χωριό που θέλει τους δικού του κανόνες, σαν το γαλατικό ας πούμε μεταξύ σοβαρού και αστείου) απλά δημιουργεί χαρακώματα και μπαίνει ο καθένας μέσα σε αυτά και αρχίζει να αμύνεται ή να επιτίθεται σε άλλους. Έτσι λίγο που είδα σε κάποια άλλα σχόλια εδώ μέσα (από άλλους), άρα για εμένα αυτό είναι πρόβλημα. Ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων, Γιώργος.

 8. avatar Δηξγηφξξ

  Το θεμα δεν ειναι μονο οι μουσουλμανοι κύριοι και κυριες !!! Ωραια , οι μουσουλμανοι , αφου τοσο τους τρεμετε ας μεινουν ολοι στα κρατη τους κι ας αφησουν την δυση στην ησυχία της!!! Απλα αναρωτιεμαι εγω ο αδαής, η δυση θα αφησει κι αυτη με τη σειρα της τα μουσουλμανικα κρατη στην ησυχία τους μετα ????

 9. avatar Nick

  Μου αρέσει που βγάζουν και φωτογραφία \"ράμπο\",με τις μπυροκοιλιές παρατεταμένες! Καλέ θα μας κάνουν ντα αυτοί,οι άριοι!
  Αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα: \"πρωτίστως καλοσορίζουμε πολίτες απο τη Δυτική Ευρώπη.\" Δηλαδή ο νότος τι είναι βάρβαρος; Έλληνες Ιταλοί Ισπανοί Πορτογάλοι;
  Όπως και να έχει,ποιος θα ήθελε να ζήσει σε αυτό το άσχημο τοπίο με τους αναλφάβητους κατοίκους; Εδώ οι πρόσφυγες δε θέλουν να σας κατσικωθούν,θα θέλουν Γερμανοί ή Δανοι;
  Φαντασιόπληκτοι οι Ούγγροι ασπόνδυλοι φίλοι μας

  1. avatar alex

   Μήπως έχεις την αίσθηση ότι για να πυροβολήσει πρέπει να έχεις κοιλιακούς?

   1. avatar Nick

    Μήπως έχεις εσύ την αίσθηση οτι ο σύγχρονος πόλεμος αποτελείτε απο στάσιμους τύπους που απλά πατάνε σκανδάλες;
    Άσε μωρέ δίκιο έχεις,τι τα θέλουμε τα ΛΟΚ και τα ΟΥΚ; Τσάμπα λεφτα,ας δώσουμε εκει απο ένα καρυοφύλλι σε κάθε μπάρμπα να κάνουμε δουλειά,ε;
    Μας το παίζετε και μαχίμια...

  2. avatar ΤΟ ΞΕΡΩ

   ΕΣΥ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕΣ νικολακη ,ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΥΤΑ χαχαχαχαχαχα

   1. avatar Nick

    εμμ αφού με κατάλαβες...
    παρατήρηση πάνω στο άρθρο έχεις να κάνεις,ή θα περιοριστείς στο παιδικό-αλλα ευφάνταστο,σύμφωνοι-\"χαχα δείτε τον,τον γκέι!\";

  3. avatar dk.

   Μάλλον δεν έχεις πάει εκεί ποτέ και σίγουρα δεν γνωρίζεις τίποτα για την ουγγρική ιστορία και κουλτούρα της. Είσαι μια φωνή της άγνοιας.

   1. avatar Nick

    Τι σχέση έχουν οι ούγγροι ποιητές,λογοτέχνες και ζωγράφοι,με τούτους;

    1. avatar dk.

     Συχνά με ρωτούν τώρα οι Πολωνοί
     Γιατί οι Έλληνες ξαφνικά σταμάτησαν να προστατεύουν την πατρίδα τους;
     Και πραγματικά δεν ξέρω τι να τους απαντήσω; Συμφωνώ !

    2. avatar dk.

     Αγαπάνε, άρα και προστατεύουν την Πατρίδα τους. Άλλοι την εμπλουτίζουν με λογοτεχνία και μουσική, και άλλοι την προστατεύουν - απαραίτητα είναι και τα δύο.

     1. avatar Nick

      Το έθνος μας βγήκε αλώβητο απο δύο χιλιετίες άνισων μαχών,και 400 χρόνια σκλαβιάς σε μουσουλμάνους ένοπλους κατακτητές.
      Πόσες χώρες μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό;
      Και έρχεστε τώρα εσείς και τρέμετε μια χούφτα άοπλους,χωρίς εχθρικές διαθέσεις,που μετά απο ένα χρόνο παραμονής τους δεν έχει γίνει το παραμικρό... Φανταστείτε να έπρεπε να αντιμετωπίσετε ένοπλους κατακτητές!
      Τελικά έχετε δίκιο,το ελληνικό ήθος σβήνει και οι υπόλοιποι πρέπει να σας αντισταθούμε,δεν βλέπω άλλη λύση

     2. avatar Nick

      Πόσο μου αρέσει οταν κάνετε τουμπεκί-τι να πείτε εξάλλου,τι να συμμαζέψετε;
      Ζητήστε τώρα συγγνώμη απο τους προγόνους μας για τη δειλία σας και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα

 10. avatar JLD

  Η χώρα μας είναι το σπίτι μας στην ευρύτερη έννοια. Είναι άλλο να έχουμε μια φιλάνθρωπη διάθεση και άλλο να αλλάξει τελείως η δημογραφική κατάσταση στην Ελλάδα. Απλά σαν παράδειγμα: Εάν έλθουν δίπλα στο σπίτι μου 500 αθίγγανοι, θα πρέπει ή να φύγουν αυτοί ή να φύγω εγώ. Πώς θα το κάνουμε. Σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθούν τεράστια και ίσως ανυπέρβλητα προβλήματα. Πρέπει να είμαστε ανθρωπιστές αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει μάλλον έχει πρόβλημα. Άρα μπράβο στον Δήμαρχο!!

 11. avatar spΟsoripS

  Ακροδεξιός δεν λέει ότι είναι; Μεταξύ μας τώρα, δεν περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από τέτοιους ανθρώπους. Κατά των μουσουλμάνων θα είναι, κατά των ομοφυλόφιλων και αφού θέλει να μείνει πιστός στις παραδόσεις (ποιανού άραγε;), λογικά θα είναι και κατά των Εβραίων. \"Θα ήθελα η Ευρώπη να ανήκει στους Ευρωπαίους, η Ασία στους Ασιάτες και η Αφρική στους Αφρικανούς. Τόσο απλά\". Τέτοια παιδαριώδη, γελοία και απλοική σκέψη μόνο από μπούφους της ακροδεξιάς τη περιμένεις. Τόσο απλά. Κι εγώ θα ήθελα να μην υπάρχουν σύνορα και να ζούμε όλοι αγκαλιασμένοι, χορεύοντας κάτω από το ουράνιο τόξο αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη. To Kονγκό λόγου χάρη είναι γεμάτο διαμάντια αλλά δεν απολαμβάνουν οι Κονγκολέζοι τα έσοδα απ\'αυτά. Προηγούνται οι χριστιανοί Ευρωπαίοι επιχειρηματίες. Κι αφού μένουν άδεια τα ταμεία, ούτε σχολεία θα φτιαχτούν, ούτε νοσοκομεία ούτε βασικές υποδομές για αξιοπρεπή διαβίωση. Προφανώς και θα μεταναστεύσουν οι άνθρωποι, δηλαδή τι περιμένατε να κάνουν;
  ΥΓ: Η κάθε χώρα δέχεται τους πρόσφυγες που της αναλογούν, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι και έχουμε την Ουγγαρία που λέει ότι θα δεχτώ όσους θέλω. Απορώ γιατί οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ανέχονται τον τσαμπουκά τους.

  1. avatar TRADER

   Στο θεμα των διαμαντιων του Κονγκο ηταν τελειως αστοχο το παραδειγμα σου ,γιατι τα διαμαντια παγκοσμιως τα ελεγχουν εβραιοι,οικος ασερ οικος de Beers.Δεν ειναι χριαστιανοι οι εκμεταλλευτες του φτωχου Κογκο αλλα οι αντιρατσιστες εβραιοι.Αντε να πεις κουβεντα τωρα γιατα πνευματικα αφεντικα σου.

  2. avatar alex

   Γιατί είναι μάγκες και έξυπνοι και δεν έχουν άδειους τενεκεδες σαν και του λόγου σου που ζουν σε μια ουτοπία.Και στο κάτω κάτω δεν τα παίρνω εγώ και οι άλλοι Έλληνες τα διαμάντια απο τους Κογκολεζους.

   1. avatar spΟsoripS

    Εντάξει alex με αποστόμωσες. Άσε τώρα κάποιον σοβαρό άνθρωπο να απαντήσει.

  3. avatar ΝΧ

   Εδώ ανέχονται τους απλυτους εσυ μου λες για τους Ούγγρους?

  4. avatar Αλέξανδρος

   \"Θα ήθελα η Ευρώπη να ανήκει στους Ευρωπαίους, η Ασία στους Ασιάτες και η Αφρική στους Αφρικανούς. Τόσο απλά\". Η αλήθεια είναι τόσο απλή που μόνο ένας μαζάνθρωπος θα κατηγορούσε κάποιον που αγωνίζεται για αυτήν, ως μπούφο. Να στο πω πιο απλά; θέλω να πηγαίνω ταξίδι στην Κίνα για να γνωρίζω τον πολιτισμό των Κινέζων, θέλω να πηγαίνω ταξίδι στην Ζάμπια για να γνωρίσω τα τοπικά ήθη και έθιμα τους. Αυτός ο αχταρμάς πολιτισμών που επιβάλλουν στην Ευρώπη, καταλαβαίνεις πως δεν παράγει τίποτα ούτε μπορεί να πετύχει. Απλοικό; ρομαντικό; ηλίθιο; να σε δω να χορεύεις με έναν ισλαμιστή κάτω από το ουράνιο τόξο αφού έχουν διαλυθεί τα σύνορα....σε παρακαλώ, κάντο, πήγαινε ένα ταξίδι στην Συρία και μετέφερε το όνειρό σου....

   1. avatar spΟsoripS

    Κι εγώ θέλω να πηγαίνω στην Αθήνα και να γνωρίζω μόνο ΑΘηναίους, τα τοπικά ήθη και έθιμά τους, αλλά γνωρίζω ανθρώπους απ\'όλη την Ελλάδα. Γιατί; Διότι όταν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά που του προσφέρει η γενέτειρά του παίρνει τα μπογαλάκια του και τραβάει για αλλού. Έτσι λειτουργούσε ο άνθρωπος ανέκαθεν, σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο. Σου έφερα το παράδειγμα με το Κονγκό. Ζάμπλουτη χώρα, γεμάτη διαμάντια. Ο νεαρός Κονγκολέζος δεν θα μείνει να σαπίσει σε μια κατεστραμμένη και λεηλατημένη χώρα. Αυτό του ζητάς να κάνει όταν του λες να μείνει εκεί, επειδή εσύ \"θες να πηγαίνεις στο Κονγκό και να γνωρίζεις Κονγκολέζους\". Συγχώρα τον άλλα έχει άλλες προτεραιότητες πέρα από το να ικανοποιήσει τα τουριστικά σου γούστα. Να επιβιώσει για παράδειγμα. Το ίδιο θα έκανες κι εσύ στη θέση του. Κάποιος στοιχειώδης έλεγχος πρέπει να υπάρχει προφανώς, να ξέρουμε τουλάχιστον το ιστορικό του εισερχόμενου ώστε να αποφύγουμε αυτά που ίσως έκανε στη χώρα του. Αλλά η ιδέα \"ο καθείς να ζει στη χώρα που γεννήθηκε\" ενστερνίζεται μόνο από βολεμμένους μπούφους που είχαν τη τύχη να γεννηθούν σε μια ανεπτυγμένη χώρα.

    1. avatar Αλέξανδρος

     Κόλλησες με τα διαμάντια του Κονγκό. Ακριβώς αυτό σου λέω λοιπόν και εγώ, να εκδιωχθούν οι \"εκμεταλλευτές\" των διαμαντιών και να διαχειρίζεται η εξόρυξή τους από τους ίδιους τους κονγκολέζους έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μεταναστεύσουν. Το ίδιο που λέω και για την Ελλάδα, να είμαστε αυτόνομοι/αυτοδύναμοι/ανεξάρτητοι χωρίς αφεντικά τύπου μέρκελ προκειμένου να μένουν οι Έλληνες στην πατρίδα τους. Που είναι το παράλογο;;

     1. avatar spΟsoripS

      Το παράλογο είναι ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τις προτιμήσεις του καθενός. Ακόμα κι αν γίνει αυτό που λες, αν η Ελλάδα ή το Κονγκό γίνουν πλήρως αυτόνομα κράτη, ακόμα κι αν το βιοτικό επίπεδο εκτιναχθεί στα ύψη, πολλοί μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι και να θέλουν να μεταναστεύσουν. Σε κάποιον Αφρικανό μπορεί να αρέσει το ψυχρό κλίμα της Σουηδίας ή το φαγητό ή οτιδήποτε. Με ποια λογική θα του φράξεις το δρόμο; Τι θα του πεις δηλαδή; Είμαι περίεργος να ακούσω.

     2. avatar Αλέξανδρος

      TIΠΟΤΑ...τίποτα δεν θα του πω τότε. Αν έρθει νόμιμα με όλα τα χαρτιά του για να δουλέψει στην χώρα μου, καλοδεχούμενος για όποιο λόγο και να έφυγε. Αν έρθει και καλά μετανάστης από εμπόλεμη ζώνη κλπ χωρίς ταυτότητα και παίρνει επιδόματα και ζει σε βάρος μου την ίδια ώρα που βλέπω άστεγους Έλληνες να πεθαίνουν από το κρύο, εκεί ναι! έχω τεράστιο πρόβλημα και ας είναι και χριστιανός και ας είναι και βουδιστής, το ίδιο πράγμα μου κάνει.

 12. avatar Αντε γειά

  Εντω είναι ελλαντα...Ερτει όποιο τέλει,κάνει ότι τέλει.Το αρκηγκο φέρει κι άλλους και ντικαιωματα εκουμε μόνο εμείς!!!Ζήτω το ελληνικό κυβέρνηση!!!Ευκαριστω ΨΟΦΟφορους που τρώνε όλο το σανό τους....μπεεεε

 13. avatar DNP

  Ο αρθρογράφος ξεκίνησε να γράφει για την αντιμεταναστευτική αντίληψη, την ισλαμοφοβία των κατοίκων ενός χωριού που δεν επιθυμούν την μετάλλαξη της κοινότητας τους και της κοινωνίας τους. Δικαίωμα τους. Στο φινάλε δεν βιοπορίζονται από εθνικούς πόρους των χωρών των εισβολέων μεταναστών ούτε αυτοί, ούτε και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πλην Βρετανών Ολλανδών Βέλγων και Γάλλων. Το έφερε από εδώ, το έκοψε από εκεί, το μπάλωσε παρακάτω, τελικά έμπλεξε τους ούγγρους χωρικούς με θεωρίες Αρείας φυλής, με λευκούς ιππότες, Κου Κλουξ Κλαν κότες και σκουπιδοναζί και ότι άλλο περιέχεται στον σκουπιδοτενεκέ του μαύρου φασισμού, όχι ότι ο αντίστοιχος του κόκκινου φασισμού υστερεί από τοξικά για την Δημοκρατία σκουπίδια. Κάνει αυτό δηλαδή που πουλάει ειδησεογραφικά έστω και αν λασπώνει ένα ολόκληρο χωριό. Άλλος ένας … (έξυπνος) της εποχής μας που η νοημοσύνη της γενιάς του αξιολογήθηκε ανάλογα με τα υψηλά σκορ στα videogames που έπαιζαν έφηβοι. Άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να περάσουν ποτέ τις πόρτες ΑΕΙ και να έμεναν μόνο σε Μέσης εκπαίδευσης σχολές επαγγελματικής κατεύθυνσης, σήμερα διευθύνουν επιχειρήσεις, αποδίδουν Δίκαιο, κάθονται σε βουλευτικά έδρανα για να υπηρετήσουν την τραβεστί Δημοκρατία της Ολιγαρχίας, αποφασίζουν για Ειρήνη ή πόλεμο, δημοσιογραφούν και επηρεάζουν την κοινή γνώμη, εργάζονται για την εκπαίδευση των επόμενων γενιών. O tempora O mores θα έλεγαν κάποτε. Σήμερα απλά λέμε: Τα…από το περιθώριο έγιναν αξιολογητές της κοινωνίας και πήραν το πάνω χέρι στην διαχείριση της.

  1. avatar Δηξγηφξξ

   Τα χεις παιξει τελειως!

  2. avatar spΟsoripS

   @DNP Το γεγονός ότι οι Ούγγροι δεν είχαν αποικίες δεν συνεπάγεται ότι δεν θα λουστούν τις συνέπειες των πράξεων των άλλων χωρών. Καλά που ζείτε ορισμένοι; Δηλαδή αν υποθετικά η Ισπανία μας κηρύξει πόλεμο και μας καταστρέψει ολοσχερώς, αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον οι επόμενες γενιές Ελλήνων πρέπει να μεταναστεύσουν μόνο στην Ισπανία και σε καμία άλλη χώρα;

 14. avatar alex

  Καλά κάνει Εξω οι μουσουλμάνοι απο την Χριστιανική Ευρώπη.Δεν ταιριάζουν πουθενά.Να γυρίσουν στα λαγούμια τους στην Ασία .

 15. avatar ΟΥΓΚ

  Ουγκ ούγκ, ουγκ ουγκ ούγκ, ούγκ, ουγκ ουγκ, ουγκ, ουγκ ουγκ ουγκ.... ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ, αδέλφια μου, αλήτες, νινιά!!!

 16. avatar Σπυκων

  Μπραβο και παλι μπραβο τους . Βεβαια δεν εχουν Μουζαλα υπουργο και δεκαπενταμελες για κυβερνηση . Εδω ο δημαρχος βγαινει και ζητα τα αυτονοητα και του την πεφτουν ολοι . ΜΜΕ φυλλαδες 1500 φ(ι)υλλων και καθε Καρανικας . Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας δυστυχως.

 17. avatar dk.

  το απαραίτητο κάνουν.

 18. avatar Λουλουδού

  Πολύ σωστά τα λέει ο άνθρωπος. Παρά πολύ σωστά για την ακρίβεια. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω καμιά σχέση με το έκτρωμα της χρυσής αυγής. Και δεν πιστεύω με τίποτα ότι θέλουν να κάνουνε αυτή την άρια φυλή που με πονηριά υποννοει ο πονηρός δημοσιογράφος. Απλώς θέλω στη Ελλαδα να ζουν έλληνες στην γερμανία γερμανοί στην αγγλια αγγλοι στην αφρικη αφρικανοι στη συρια συριοι στην ρωσία ρώσοι κοκ.... Άλλο να πας για να σπουδάσεις άλλο να πας για διακοπές άλλο να πας γιατί σου είπανε αυτοι έλα να δουλέψεις (ουτε αυτό το θεωρώ σωστό αν είναι για πάντα)και άλλο να φύγεις μαζικά από την χώρα σου και όπου πας να πρεσβεύεις/α παιτεις την θρησκεία σου όποια και αν είναι αυτή και τις παραδόσεις σου. Ή ιστορία δείχνει ότι αυτά τα κάνουν οι μουσουλμάνοι και είναι πολύ χειρότερα γιατί είναι είναι πάρα πολλοί και έχουν πλημμυρίσει όλη την γη.

  1. avatar spΟsoripS

   Ανοησίες λέτε αμφότεροι. Αν κάποιος Έλληνας επιθυμεί να ζήσει για πάντα στη Γερμανία, τότε καλά θα κάνει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Αυτό έλειπε, να είναι οι άνθρωποι αναγκασμένοι να ζουν για πάντα όπου είχαν τη τύχη (ή την ατυχία) να γεννηθούν. Μπορούμε να επεκτείνουμε την εσφαλμένη λογική σου και να ζητήσουμε στην Αθήνα να κατοικούν μόνο Αθηναίοι. Κατεβήκατε από τα κατσικοχώρια σας, μας κλέβετε τις δουλειές και πλέον ζούμε στριμωγμένοι σαν τις κατσαρίδες. Επίσης, το ότι είμαστε όλοι Έλληνες δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι στους τρόπους μας. Η Αθήνα στους γνήσιους Αθηναίους, τα Τρίκαλα στους Τρικαλινούς κ.ο.κ. Αυτή τη λογική πρεσβεύει ο Ούγγρος βλάχος κι εσύ συμφωνείς απόλυτα. Εύγε..

 19. avatar Μιμικος

  Γνωριζω οτι ειναι οι γυφτοι της ευρωπης

 20. avatar G7

  Και γιατί ειναι αμφιλεγόμενος νόμος? το τσακάλι της δημοσιογραφίας του ΝΒ να μας εξηγήσει το νόμο για να καταλάβουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει