Μια παραλία γεμάτη θρύλους και… οφθαλμαπάτες υπάρχει στην Κρήτη και ξεπερνιέται μόνο από την απτή πραγματικότητα, που είναι ίσως ακόμα πιο εκπληκτική.

Γιατί το να κάνεις μπάνιο δίπλα σε μεσαιωνικό κάστρο, αυτό κι αν είναι ιδιαίτερο! Κάτι που προσφέρει απλόχερα το μαγευτικό Φραγκοκάστελλο με το ενετικό του φρούριο πάνω στην παραλία.

ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ 567232915

Λίγο πάνω από δέκα χιλιόμετρα στα ανατολικά της Χώρας των Σφακίων, στον νομό των Χανίων, μια μικρή πεδιάδα θρύλων και λαϊκών παραδόσεων σε περιμένει να σε μαγέψει τόσο με τα φυσικά της θέλγητρα όσο και τον μύθο.

1055458118

Τους Δροσουλίτες της δηλαδή, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα φαντάσματα των στρατιωτών που υπερασπίστηκαν το κάστρο στην Τουρκοκρατία και στοιχειώνουν ακόμα την παραλία την άνοιξη και το πρώιμο καλοκαίρι…

784946056

Γιατί να πας: Μα για το παραλιακό κάστρο φυσικά που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σου. Αλλά και την ίδια την παραλία του Φραγκοκάστελλου, που και ξεχωριστή είναι και πραγματικά όμορφη και φιλική στα παιδιά.

1052876744

Και την ώρα που κάνεις το οργανωμένο ή όχι μπανάκι σου, κάρφωσε τα μάτια σου στο βενετσιάνικο φρούριο και πού ξέρεις, μπορεί να δεις τις σκιές των πολεμιστών του Χατζημιχάλη Νταλιάνη να μπολιάζουν την πραγματικότητα με μπόλικες δόσεις μεταφυσικής φαντασίας. Πού θα το ξαναβρείς άραγε αυτό;

ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ 784946059

[niveabanner2018][/niveabanner2018]