Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η δουλειά που έχετε επιλέξει μπορεί με κάποιο τρόπο να διαμορφώσει τις ταξιδιωτικές σας επιλογές; Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ακριβώς αυτό και τα συμπεράσματα της είναι άκρως εντυπωσιακά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το online ταξιδιωτικό γραφείο Sunshine.co.uk υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάλογα με το επάγγελμα του καθενός, όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού των διακοπών του.

Οι λογιστές για παράδειγμα είναι πιο πιθανόν να αποδράσουν στην Côte d’ Azur, όσοι ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προτιμούν τα ελληνικά νησιά και όσοι εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις το εξωτικό Πουκέτ.

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί προτιμούν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές την Costa Blanca, οι υπάλληλοι οικονομικών αγαπούν τα ταξίδια στην Τοσκάνη και η περιοχή Dalaman της Τουρκίας είναι ιδανική για κομμωτές.

Παράλληλα, οι μηχανικοί χαλαρώνουν στην Costa del Sol, το προσωπικό πωλήσεων και μάρκετινγκ στις Βαλεαρίδες.

Έξι στους 10 δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν από συναδέλφους στην επιλογή του προορισμού των διακοπών τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chris Clarkson, διεθύνων σύμβουλος της Sunshine.co.uk “Πάντα αναρωτιόμασταν αν οι άνθρωποι που έχουν το ίδιο επάγγελμα είναι πιο πιθανόν να επιλέξουν συγκεκριμένους προορισμούς και τώρα ανακαλύψαμε ότι πράγματι υπάρχει συσχετισμός”. “Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων σχετικά με τις διακοπές,έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιλογή τους”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας:

Λογιστές – Κυανή Ακτή, Γαλλία

Μηχανικοί – Costa del Sol, Ισπανία

Πωλήσεις / Marketing – Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

Διαχειριστές – Algarve , Πορτογαλία

Υπάλληλοι στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Εξυπηρέτηση πελατών – Algarve , Πορτογαλία

Κατασκευές / Εμπόριο – Sharm el Sheikh , Αίγυπτος

Οικονομολόγοι – Τοσκάνη , Ιταλία

Εργαζόμενοι στηνΥγεία – Madeira , Πορτογαλία

Ένοπλες Δυνάμεις – Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Εκπαιδευτικοί – Costa Blanca , Ισπανία

Εργαζόμενοι στα Media – Ελληνικά Νησιά

Logistics – Ανδαλουσία, Ισπανία

Κομμωτές – περιοχή Νταλαμάν , Τουρκία