Είναι τόσο ρομαντική και μικρή όσο μπορεί να φανταστεί κανείς από την πρωτότυπη ονομασία της. Η φυσική ομορφιά που χαρακτηρίζει τον μικροσκοπικό κόλπο στα δυτικά του λιμανιού του Πόρου, που συναντάται λίγο μετά το Μεγάλο Νεώριο, με κατεύθυνση προς την παραλία Ρωσικός Ναύσταθμος, ξελογιάζει τους πάντες.

Ο λόγος για το Λιμανάκι της Αγάπης, ένα υπέροχο φυσικό τοπίο για καλοκαιρινές βουτιές που μένουν αξέχαστες. Ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά που χαλαρώνουν και καταπράσινα πεύκα που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, συνδυάζονται ιδανικά, σε αυτό το μέρος του Πόρου, που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από κάποια ρομαντική ταινία.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι ψαράδες του νησιού μαζεύονταν στον συγκεκριμένο κόλπο και μοίραζαν την ψαριά τους στους φτωχούς του νησιού, γι αυτό και ονομάστηκε «Λιμανάκι της Αγάπης».

Η παραλία, που είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα, προσεγγίζεται οδικώς με το μεταφορικό σας μέσο, από θαλάσσης με καραβάκι από το λιμάνι του Πόρου ή και πεζή για όσους έχουν όρεξη για πεζοπορία, με την διαδρομή να αγγίζει περίπου τα 35- 45 λεπτά.

Ο μικρός κόλπος αποτελεί σημείο αναφοράς και για τα ιστιοπλοϊκά που επισκέπτονται το νησί του Αργοσαρωνικού.