Εκατομμύρια επισκέπτες πηγαίνουν στο Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον (Μεγάλο Φαράγγι) κάθε χρόνο, για να δουν από κοντά αυτό το υπέροχο θαύμα της Φύσης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι κάπου στα βάθη προστατευόμενης περιοχής της Αριζόνας στις ΗΠΑ βρίσκεται το «σπιτικό» μιας μυστικής φυλής.

Η φυλή Havasupai διαθέτει περισσότερα από 600 μέλη και είναι η μικρότερη εθνοτική ομάδα Ινδιάνων της Αμερικής.
Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην περιοχή που ζει η μυστηριώδης αυτή φυλή είτε με τα πόδια, είτε με ελικόπτερο ή επάνω σε… γαϊδουράκια και να βιώσουν έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής στο χωριό Supai.

Το χωριό διαθέτει μια καφετέρια, καταστήματα, ένα ξενώνα, ταχυδρομείο, σχολείο, μια εκκλησία και βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 13 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο δρόμο.

Το χωριό «κρύβεται» στο φαράγγι Havasu στην «καρδιά» της περιοχής προστασίας των Ινδιάνων της φυλής φυλή Havasupai (Havasupai Nation reservation).

Η περιοχή αυτή διεκδικήθηκε από τη φυλή το 1975 και έγιναν πολλές δικαστικές μάχες για να παραμείνει δική της. Θεωρούν το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον ως τη μόνιμη κατοικία τους και πιστεύουν ότι είναι καθήκον τους να προστατεύσουν την περιοχή.

Από τότε ο τουρισμός αποτελεί το βασικό εισόδημα των μελών της φυλής, με περίπου 20.000 επισκέπτες κάθε χρόνο να ανακαλύπτουν το διαφορετικό τρόπο ζωής των κατοίκων του χωριού Supai.

Σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό βρίσκονται οι πανέμορφοι καταρράκτες Havasu Falls καθώς επίσης και οι καταρράκτες Mooney Falls και Beaver Falls.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.