Τις 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο διέκρινε ο γνωστός διεθνής οδηγός Time Out, επιλέγοντας ανάμεσα σε χαρακτηριστικά σημεία από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη.

Σύμφωνα με το άρθρο, μάλιστα, οι γειτονιές που διακρίθηκαν είναι και εκείνες που στην ουσία αντιπροσωπεύουν στο έπακρο το «πνεύμα» της κάθε πόλης στην οποία εντοπίζονται.

Συνολικά 38.000 συμμετέχοντες κλήθηκαν να δώσουν την θετική τους ψήφο, σε έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο οι γειτονιές κατά την πανδημία απέκτησαν νέα σημασία, καθώς πρόκειται για τα μέρη στα οποία οι πολίτες απολάμβαναν τους περιπάτους και τις βόλτες τους.

Μεταξύ άλλων, οι γειτονιές που ξεχώρισαν προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» γαστρονομίας, πολιτισμού, διασκέδασης, τέχνης, προσιτών ενοικίων και κόστους διαβίωσης, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 2020 είναι εκείνα τα μέρη στην κάθε πόλη που άνθρωποι, επιχειρήσεις και τοπικές κοινότητες βοήθησαν ο έναν τον άλλο εν μέσω της πανδημίας.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, της λίστας του Time Out φιγουράρει η Πλατεία de l’ Eixample, στην ομώνυμη γειτονιά της Βαρκελώνης, η οποία κατά την καραντίνα αποτέλεσε σημαντικό κέντρο της πόλης, οι κάτοιοι της οποίας πραγματοποιούσαν αυτοσχέδια γλέντια στα μπαλκόνια τους.

Sham Shui Po, Χονγκ Κονγκ

Δεύτερο ακολουθεί το Downtown του Λος Άντζελες, το αναγεννημένο κέντρο της πόλης όπου οι κάτοικοί της «ενώθηκαν» για να θρηνήσουν τον πρόωρο και αναπάντεχο χαμό του αστέρα του NBA Κόμπι Μπράιαντ, καθώς και εκείνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την Sham Shui Po στο Χονγκ Κονγκ, μία από τις παλαιότερες περιοχές στην πόλη, περισσότερο γνωστή για την βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Εδώ συναντά κανείς βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, καθώς και καταστήματα υφασμάτων απ’ όπου ψωνίζουν σχεδιαστές διεθνών πολυτελών οίκων.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα του Time Out:

  1. Πλατεία de l’ Eixample, Βαρκελώνη
  2. Downtown, Λος Άντζελες
  3. Sham Shui Po, Χονγκ Κονγκ
  4. Bedford- Stuyvesant, Νέα Υόρκη
  5. Yarraville, Μελβούρνη
  6. Wedding, Βερολίνο
  7. Shaanxi Bei Lu/ Kangding Lu, Σανγκάη
  8. Dennistoun, Γλασκώβη
  9. Haut- Marais, Παρίσι
  10. Marrickville, Σίδνεϊ