Αν αναζητάτε έμπνευση για το επόμενο ταξίδι σας στην Ευρώπη, η λίστα του Lonely Planet με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2019 σίγουρα θα σας βγάλει από το δίλημμα.

Οι ειδικοί του ταξιδιού του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού οδηγού ανέδειξαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους την ευρύτερη περιοχή των High Tatras στη Σλοβακία. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν από κοντά εντυπωσιακά βουνά και καταρράκτες, ακόμη και καφέ αρκούδες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι οποίες έχουν εξαλειφθεί από τις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης.

Δεύτερη στη λίστα ακολουθεί η ισπανική πρωτεύουσα. Η Μαδρίτη κατάφερε να κερδίσει την επιλογή των ειδικών για την έμφαση που δίνεται στη βιώσιμη διαβίωση, τις επενδύσεις στους ποδηλατοδρόμους και τις ενοικιάσεις ποδηλάτων, την δημιουργία μεγάλων πεζόδρομων κ.α.

Στην τρίτη θέση συναντάται ένα λιγότερο εξερευνημένο κομμάτι της Ισλανδίας, η Arctic Coast Way, μια κίνηση που θέλει να συστήσει στους ταξιδιώτες τις όχι και τόσο δημοφιλείς ακτές της Βόρειας Ισλανδίας.

Τέταρτη ακολουθεί η περιοχή της Ερζεγοβίνης και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από το Μπάρι στην Ιταλία.

Δείτε παρακάτω ολοκληρωμένη τη λίστα με τους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς:

  1. High Tatras, Σλοβακία
  2. Μαδρίτη, Ισπανία
  3. Arctic Coast Way, Ισλανδία
  4. Ερζεγοβίνη
  5. Μπάρι, Ιταλία
  6. Σέτλαντ, Σκωτία
  7. Λυών, Γαλλία
  8. Λίχνεσταϊν
  9. Vevey, Ελβετία
  10. Ίστρια, Κροατία