Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

No. 9. Big Sur Marathon, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, Απρίλιος

Μαραθώνιος με θέα τον Ειρηνικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Big Sur που διεξάγεται κάθε χρόνο στη μαγευτική Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν 34 και όχι 42 χιλιόμετρα, ενώ οι διοργανωτές φροντίζουν να ικανοποιηθούν και οι όχι και τόσο καλά προπονημένοι, καθώς προβλέπεται αγώνας 14 και 5 χιλιομέτρων μέσα στις 6 ώρες που διαρκεί συνολικά ο μαραθώνιος, αλλά και διαδρομή για περπάτημα μόνο.

Ο αγώνας μετράει ήδη 27 χρόνια ζωής και σε αυτόν συρρέουν κάθε Απρίλιο τουλάχιστον 4.500 δρομείς. Φέτος έχει οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής η 27 Απριλίου 2014.

Ο Μαραθώνιος ξεκινά από τα νότια του Πάρκο Pfeiffer Big Sur και καταλήγει στο εμπορικό κέντρο στο Καρμέλ. Ωστόσο οι διοργανωτές που έχουν να αντιμετωπίσουν τη συρροή άνω των 4.500 συμμετεχόντων έχουν επιλέξει διαφορετικά σημεία εκκίνησης για εκείνους που επιλέγουν τις μικρότερες διαδρομές ή απλά το περπάτημα.

Σίγουρα μια βόλτα στην ακτή του Ειρηνικού φαντάζει μαγευτική και ίσως γίνεται καλύτερη όταν συνδυάζεται με τον καλιφορνέζικο μαραθώνιο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…