Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 10. Boston Marathon, Βοστώνη, ΗΠΑ, Απρίλιος

Ο ετήσιος μαραθώνιος της Βοστώνης φιλοξενείται από διάφορες πόλεις της Greater Boston στην ανατολική Μασαχουσέτη και αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι ότι διοργανώνεται Δευτέρα, αντί για Κυριακή και συγκεκριμένα την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου, στην «Ημέρα των Πατριωτών».

Ξεκίνησε το 1897, εμπνευσμένος από την επιτυχία του πρώτου σύγχρονου μαραθώνιου του 1896, που διεξήχθη στο πλαίσιο των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και είναι ο παλαιότερος στον κόσμο, ενώ κατατάσσεται ως ένας από τους πιο γνωστούς στον κόσμο και συμπεριλαμβάνεται στους έξι σημαντικότερους Μαραθώνιους.

Η Boston Athletic Association, που ηγείται της διοργάνωσης υποδέχεται κάθε χρόνο ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς από όλο τον κόσμο, που ανταγωνίζονται με πάθος, παρά το λοφώδες ανάγλυφο της περιοχής και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η εκδήλωση προσελκύει 500.000 θεατές κάθε χρόνο και θεωρείται το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός της Νέας Αγγλίας.

Αν και ξεκίνησε με μόλις 18 συμμετέχοντες το 1897, η εκδήλωση προσελκύει πλέον κατά μέσο όρο περίπου 20.000 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες κάθε χρόνο. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης ήταν μια ελεύθερη εκδήλωση και το μόνο βραβείο που δινόταν ήταν ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

Ωστόσο, από δεκαετία του 1980, δίνονται και χρηματικά έπαθλα από χορηγούς. Η πορεία διανύει 42,195 χιλιόμετρα από δρόμους με στροφές και περνά μέσα από οκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Μασαχουσέτης.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης στιγματίστηκε πέρσι από ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, με την απώλεια τριών θεατών και τον τραυματισμό 200 ατόμων. Φέτος, διοργανώνεται στις 21 Απριλίου 2014 και αναμένεται πιο επιτυχημένος από ποτέ.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες