Οι Βρετανοί έχουν μακρά παράδοση με το τσάι και στα καταστήματα της βρετανικής πρωτεύουσας μπορετείτε να βρείτε αμέτρητες ποικιλίες τσαγιού.

Αν όμως θέλετε να απολαύσετε το απογευματινό σας τσάι σαν «γνήσιος» Βρετανός, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα παρακάτω μέρη στο Λονδίνο.

Πρόκειται για τέσσερα από τα πιο ξακουστά μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας, για όσους αγαπούν την πολυτέλεια… ακόμη και όταν πίνουν το τσάι τους.

1. Claridge’s Classic Afternoon Tea, Mayfair

Τιμή: 60 ευρώ το άτομο
Τι περιλαμβάνει το μενού: Μια ποικιλία από τσάγια, μικρά σάντουιτς, τηγανίτες με Marco Polo jelly και Cornish Clotted κρέμα, καθώς και μια ποικιλία από γλυκά.

Το απογευματινό τσάι σερβίρεται από δύο άτομα και πάνω σε κάθε τραπέζι, ενώ υπάρχει και «παιδική εκδοχή», για όσους έχουν μαζί τους τα παιδιά τους.

Το χώρο συνήθως γεμίζουν μελωδίες από κάποιο πιανίστα ή μουσικό που παίζει τσέλο, ενώ οι επισκέπτες φεύγουν με ένα μικρό κουτάκι τσάι για το σπίτι, προσφορά του ξενοδοχείου.

2. Flemings Chocoholic Afternoon Tea, Mayfair

Τιμή: 47 ευρώ το άτομο
Τι περιλαμβάνει το μενού: Επιλογή ανάμεσα σε chocolate & cream τσάι, τσάι σοκολάτα ή τσάι καραμέλα, μικρά σάντουιτς, τηγανίτες με κομματάκια σοκολάτας και petit fours.

Ο χώρος βρίσκεται στο υπόγειο και είναι πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα.

Το μενού των γλυκών και των petit fours αλλάζει τακτικά.

3. Brown’s Hotel’s Tea-Tox



Τιμή: 48 ευρώ το άτομο
Τι περιλαμβάνει το μενού: Μια ποικιλία από φρουτώδη τσάγια και τσάγια από βότανα, αλμυρά σνακ, σορμπέ φρούτων και σουβλάκια φρούτων με γιαούρτι και μέλι.

Οι σεφ του Tea-Tox έχουν δημιουργήσει ένα μενού για απογευματινό τσάι χαμηλό σε ζάχαρη και λιπαρά, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Το μενού μπορεί να συμπληρωθεί με σολομό ποσέ και κρέμα γάλακτος με άνιθο σε σκούρο ψωμί σίκαλης και κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και αλεύρι.

4. Berkeley’s Prêt-à-Portea

Τιμή: 47 ευρώ το άτομο
Τι περιλαμβάνει το μενού: Επιλογή από διάφορα φύλλα τσαγιού, αλμυρά σνακ και μικρά σάντουιτς, κέικ κ.ά.

Το απογευματινό τσάι των fashionistas! Ό,τι πιο trendy και της μόδας σε κάθε εποχή, θα το βρείτε στο Berkeley’s Prêt-à-Portea. Το μενού αλλάζει κάθε έξι μήνες ανάλογα με την haute couture αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας.

Τα σνακ βγαίνουν σε σχήμα παπουτσιών, τσαντών, ρούχων κ.τ.λ.