Με την απαράμιλλη ομορφιά της δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες παραλίες της Μεσογείου ενώ αποτελεί μια από τις πιο εξωτικές και όμορφες της Ελλάδας.

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, είναι από μόνη της ένας λόγος επίσκεψης στα Επτάνησα.

Άσπρο λευκό βότσαλο απλώνεται στην μεγάλη της ακτή, καθώς τα τυρκουάζ, κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους χαϊδεύουν τις ακτές της. Ο γιγάντιος, επιβλητικός, λευκός βράχος που στέκεται πάνω από την παραλία, αγριεύει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της.

Μοναδικό είναι και το ηλιοβασίλεμα στην παραλία, λόγω της θέσης της, που κρατά μέχρι πολύ αργά το απόγευμα τους λουόμενους.

Ο βυθός της είναι επίσης πανέμορφος για παρατήρηση, ενώ το βάθος των νερών έξω από το ακρωτήρι της παραλίας φτάνει ακόμα και τα 350 μέτρα.

Για όσους δεν θέλουν να κατέβουν τα σχεδόν 100 σκαλοπάτια που ξεκινούν από το πάρκινγκ της παραλίας, μπορούν να φτάσουν στο Πόρτο Κατσίκι με καραβάκι από τη Βασιλική και το Νυδρί.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.