Φιγουράρει ανάμεσα στις λίστες με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου και όχι άδικα.

Ο λόγος για την υπέροχη παραλία του Γροικού στην Πάτμο, που μοιάζει με λίμνη βγαλμένη από παιδικό παραμύθι με νεράιδες. Στην παραλία απλώνεται ψιλό χαλικάκι και άμμος και αγκαλιάζεται από δύο μικρές χερσονήσους ενώ προστατεύεται από το πέλαγος από την νησίδα Τραγονήσι.

Δεν είναι λίγα τα σκάφη και κυρίως τα ιστιοπλοϊκά που ρίχνουν την άγκυρα τους κοντά της για να την θαυμάσουν και να βουτήξουν στα νερά της. Το πιο εντυπωσιακό της όμως σημείο είναι η θέα προς την «Πέτρα της Καλικατσούς». Πρόκειται για ένα μεγάλο βράχο που ενώνεται με την στεριά με μια στενή λωρίδα και τον οποίο μπορεί κάποιος να προσεγγίσει περπατώντας κατά μήκος της παραλίας.

Η παραλία του Γροίκου απέχει περίπου 4,5 χλμ. από την Σκάλα ακολουθώντας δρόμο παράλληλο προς την ακτή. Η παραλία διαθέτει λίγα αλμυρίκια, αλλά και ξαπλώστρες, ενώ κατά μήκος της μπορείτε να βρείτε μικρές γραφικές ταβερνούλες.

ΓΡΟΙΚΟΣ ΠΑΤΜΟΣ ΓΡΟΙΚΟΣ ΠΑΤΜΟΣ ΓΡΟΙΚΟΣ ΠΑΤΜΟΣΓΡΟΙΚΟΣ ΠΑΤΜΟΣ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.