Αληθινό αξιοθέατο, μοναδικό σε σπανιότητα και ομορφιά, μια ειδυλλιακή εικόνα στην καρδιά του Αιγαίου.

Η σεληνιακή παραλία Σαρακίνικο στη Μήλο, με τα ηφαιστειογενή βράχια να λάμπουν κατάλευκα στο ήλιο. Οι σχηματισμοί τους είναι ιδιαίτεροι, δημιουργώντας ένα σκηνικό κινηματογραφικό. Η παραλία πήρε το όνομα της από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Σε ένα σημείο της υπάρχει μια μικρή εξωτική αμμουδιά, με ψιλή άμμο, αλλά οι περισσότεροι λουόμενοι προτιμούν να απλώνουν τις πετσέτες στα βράχια της.

Ο βυθός της περιοχής είναι πανέμορφος, με πολλούς ερασιτέχνες δύτες να φτάνουν εκεί για να τον θαυμάσουν, οπότε καλό είναι να πάρετε έστω τη μάσκα σας μαζί.

Η θέα της είναι καταπληκτική προς τα νησιά Σίφνο και Κίμωλο, ενώ πολλά βράδια δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες του νησιού που φτάνουν στο Σαρακίνικο για να απολαύσουν το φεγγάρι. Ειδικά όταν έχει πανσέληνο, το φως πέφτει πάνω στα λευκά βράχια και η νύχτα μοιάζει βγαλμένη από όνειρο.

ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ

ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.