Μοιάζει σαν μια τεράστια εξωτική αγκαλιά, με την λευκή και ψιλή σαν πούδρα άμμο της και τα γαλανά νερά της. Η παραλία Καλαμίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής, κοντά στον ομώνυμο οικισμό, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της περιοχής.

Τα νερά της κρυστάλινα και πεντακάθαρα, με τα γκρίζα βράχια γύρω της να δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Η αμμουδιά της είναι πολύ μεγάλη, με αρκετά σημεία οργανωμένα, αλλά και πολλές γωνιές ήρεμες, για όποιον θέλει να στήσει την ομπρέλα του, να στρώσει την ξαπλώστρα του και να χαλαρώσει μακριά από τον κόσμο.

Η παραλία λόγω της καλής της πρόσβασης αλλά και της οργάνωσής της είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Μικρά βράχια μέσα στη θάλασσα σαν φυσικοί βατήρες προσφέρουν στους λουόμενους ατέλειωτες βουτιές και στιγμές ανέμελες.

Η παραλία Καλαμίτσι έχει και ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, αφού στις ακτές της το 1854 αποβιβάστηκαν οι επαναστάτες του μακεδόνα οπλαρχηγού Τσάμη Καρατάσου, οι οποίοι είχαν έρθει από την Εύβοια μέσω Σποράδων για να ξεσηκώσουν τους Έλληνες της Χαλκιδικής.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.