Παραλία μύθος, με τη φήμη της να φτάνει στα πέρατα του κόσμου. Ιστορίες για πειρατές που ναυάγησαν, ρομαντικές διηγήσεις για έρωτες που γεννήθηκαν, εκατομμύρια φωτογραφίες και ακόμα περισσότερες αναμνήσεις από τους αμέτρητους πράγματι επισκέπτες της.

Η εμβληματική παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μια εικόνα πρεσβευτής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί must για τον επισκέπτη του νησιού και γενικότερα της Ελλάδας.

Η παραλία μέχρι το 1983 λεγόταν Άγιος Γεώργιος, μέχρι που ένα ναυάγιο άλλαξε την εικόνα και τη μοίρα της. Ένα πλοίο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προσάραξε στην ακτή της και έτσι η παραλία μετονομάστηκε σε Ναυάγιο. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν γράψει το όνομα τους και διάφορα μηνύματα στο σκαρί που κοσμεί πλέον την παραλία, δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με πολλά καΐκια να φέρνουν τους λουόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για μια βουτιά στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά της, που είναι αρκετά βαθιά. Η κατάλευκη άμμος με το ψιλό βότσαλο δημιουργεί ένα τοπίο εξωτικό, καθώς πάνω από την παραλία δεσπόζουν κατακόρυφα λευκά άγρια βράχια, με τα κατάφυτα στο πράσινο πλατώματα στις κορυφές τους.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.