Αμέτρητα κοχύλια ζωγραφίζουν την ολόλευκη άμμο με ροζ χρώμα, καθώς το τιρκουάζ της θάλασσας κοντράρει, δημιουργώντας ένα σκηνικό, σαν πίνακα ζωγραφικής σπουδαίου καλλιτέχνη.

Η παραλία στο Ελαφονήσι στα Χανιά, μια από τις πιο καρτποσταλικές ολόκληρης της χώρας, μοιάζει πράγματι ψεύτικη, καθώς την κοιτάς. Βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά των Χανίων, περίπου 75 χλμ. από την πόλη και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μοιάζει με μικρό νησί, καθώς η μακρόστενη χερσόνησος χωρίζει τη θάλασσα. Γύρω της σχηματίζονται μικρές και μεγαλύτερες παραλίες, άλλες με λευκή άμμο, άλλες με ροζ λόγω των σπασμένων κοχυλιών. Λόγω των αβαθών νερών, το χρώμα τους είναι τροπικό, θυμίζοντας εξωτικά μέρη του κόσμου.

Η περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο Natura και κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να πειράζει το φυσικό της πλούτο, τα κρινάκια και τα άλλα φυτά. Οι χελώνες Careta Careta βρίσκουν εκεί καταφύγιο, γεννώντας τα αβγά τους.

Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά αφού το βάθος της θάλασσας στα περισσότερα σημεία δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Στο δρόμο για την παραλία αξίζει να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΧΑΝΙΑ

[niveabanner][/niveabanner]