Παραλία θρύλος, γνωστή σε όλο τον πλανήτη, με τη δική της ξεχωριστή ιστορία με τους χίπις, τα παιδιά των λουλουδιών της δεκαετίας του ’60, να ζουν αυτή την αξέχαστη επανάσταση, μένοντας εκεί μόνιμα στις περίφημες σπηλιές του μεγάλου βράχου.

Η παραλία Μάταλα στο Νότο του Ηρακλείου, έχει φανατικούς επισκέπτες ακόμα και σήμερα από όλο τον κόσμο! Απλωμένη αμφιθεατρικά στον όμορφο κόλπο, προστατεύεται από ανέμους και σπάνια μέσα στο καλοκαίρι επηρεάζεται ενώ στη θάλασσα υψώνονται τεράστια εντυπωσιακά κύματα.

Κατάλευκη τεράστια αμμουδιά, αγκαλιάζει το γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Ο διάσημος λευκός βράχος πίσω της με τις σπηλιές, χαρίζει μια ιδιαίτερη εικόνα στο τοπίο. Τα αλμυρίκια είναι τα αγαπημένα των λουόμενων για την δροσερή σκιά τους.

Πολλά σημεία της παραλία είναι οργανωμένα με ξαπλώστρες και beach bars.  Γύρω γύρω υπάρχουν πολλές ταβέρνες με καλό Κρητικό φαγητό, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το χωριό των Ματάλων, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία.

ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΜΑΤΑΛΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

[niveabanner][/niveabanner]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.