Τα πολύχρωμα και πανέμορφα νησιά της Ελλάδας αποτελούν μια από τις καλύτερες και πιο όμορφες περιοχές της Μεσογείου. Από την Κρήτη ως τις Κυκλάδες, αυτοί οι ξεχωριστοί ταξιδιωτικοί προορισμοί προσφέρουν μια μεθυστική και μοναδική επιλογή διακοπών στους επισκέπτες τους!

Ακόμα περισσότερο, κάθε νησιωτική ομάδα έχει τη δική της μοναδική γοητεία, ικανοποιώντας κάθε ταξιδιώτη. Το A Luxury Travel Blog επέλεξε και μας παρουσιάζει έξι ελληνικά νησιά, για να επιλέξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας!

Καλύτερο νησί για budget αποδράσεις: Σέριφος

Ο παράδεισος των backpackers, η Σέριφος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους προορισμούς για οικονομικές διακοπές στον κόσμο. Από τα καταλύματα έως το φαγητό, σχεδόν τα πάντα σε αυτό το ελληνικό νησί προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές. Ακόμα περισσότερο, το νησί έχει μια πληθώρα από αξιοθέατα και επιλογές δραστηριοτήτων, που θα σας καθηλώσουν και θα σας διασκεδάσουν για πολλές μέρες, όπως η Αρχαιολογική Συλλογή, οι υπέροχες παραλίες και οι φιλόξενοι οικισμοί.

Καλύτερο νησί για φαγητό: Κρήτη

Οι καλοφαγάδες σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές τους παρορμήσεις με τις περίφημες σπεσιαλιτέ της Κρήτης, όπως η μυζήθρα και ο ντάκος. Επιπλέον, το νησί είναι γνωστό για το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μέλι, τις ελιές και το τυρί του. Αν αγαπάτε το πλούσιο και υγιεινό ελληνικό φαγητό, φροντίστε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε αυτό το όμορφο ελληνικό νησί.

Καλύτερο νησί για παραλίες: Μήλος

Οι παραλίες της Μήλου είναι αναμφισβήτητα στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες ελληνικές παραλίες. Διαθέτοντας περισσότερες από 70 παρθένες ακτές, το νησί προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από ξεχωριστές παραλίες, που περιλαμβάνουν το Σαρακήνικό, τον Παπαφράγκα και τις παραλίες στο Παλαιοχώρι.

Καλύτερο νησί για μια ρομαντική απόδραση: Σαντορίνη

Με τα πανέμορφα ασβεστωμένα σπίτια της, τα θρυλικά ηλιοβασιλέματα και τα απόκοσμα τοπία, είναι δύσκολο να μην αισθανθείτε το ρομαντισμό στο νησί της Σαντορίνης. Δίκαια χαρακτηρισμένη ως ο ιδανικός προορισμός για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα, η Σαντορίνη σαγηνεύει τους νεόνυμφους και τα ερωτευμένα ζευγάρια με τη νοσταλγική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα της.

Καλύτερο νησί για μια δραστήρια απόδραση: Νάξος



Αν θέλετε μια γερή δόση διασκέδασης και περιπέτειας στην Ελλάδα, κατευθυνθείτε στο νησί της Νάξου. Εδώ θα απολαύσετε το γραφικό τοπίο μέσα από συναρπαστική πεζοπορία, με πολλές στάσεις σε ιστορικά μνημεία, όπως βυζαντινές εκκλησίες, ελληνιστικούς πύργους και αρχαίους ναούς.

Καλύτερο νησί για πολυτελείς βίλες: Μύκονος

Προσφέροντας μερικές από τις καλύτερες και πιο πολυτελείς ξενοδοχειακές υποδομές στην Ελλάδα, η Μύκονος διαθέτει μια απίστευτη ποικιλία από βίλες προς ενοικίαση. Οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν υπέροχη θέα στην εκπληκτική παραλία Κάπαρη. Επιπλέον, αυτές οι βίλες είναι εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες εγκαταστάσεις και ανέσεις. Όσο για την ατμόσφαιρα, σχεδόν κάθε βίλα της Μυκόνου έχει μια ήρεμη και χαλαρή αίσθηση.