Σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη της Άρτας, τα Θεοδώριανα είναι από τα λιγότερο γνωστά χωριά των ανατολικών Τζουμέρκων, που εκπλήσσουν ευχάριστα τον επισκέπτη της περιοχής. Αν και δεν πρόκειται για έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, το χωριό ξεχωρίζει για τους δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες του, που το καθιστούν έναν μοναδικό προορισμό στην καρδιά της φύσης.

Το χωριό στα Τζουμέρκα με τους δύο καταρράκτες

Για να προσεγγίσει κανείς τα Θεοδώριανα θα πάρει το δρόμο από Βουργαρέλι και Αθαμάνιο και διασχίζοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε βουνοκορφές θα φτάσει στο χωριό. Σε υψόμετρο 960 μέτρων, διαθέτει μια όμορφη και γραφική πλατεία με έναν αιωνόβιο γεροπλάτανο να αποτελεί και το σημείο αναφοράς της.

Έξω από το χωριό και μετά από πεζοπορία 20 λεπτών, μια (ακόμη) έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του. Ο λόγος για τον καταρράκτη Σούδα, σήμα κατατεθέν του χωριού και πόλος έλξης όλων των ταξιδιωτών που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή.

Το τοπίο που αντικρίζει κανείς εδώ πραγματικά ονειρικό με τα παγωμένα νερά του ποταμού Γκούρα να «σκάνε» από υψόμετρο 25 μέτρων, αφού προηγουμένως έχουν χωριστεί στα δύο, δημιουργώντας δύο εξίσου εντυπωσιακούς καταρράκτες και ένα θέαμα πραγματικά μοναδικό.

Το Epirustravel.eu έχει εξασφαλίσει υπέροχα πλάνα από την περιοχή τα οποία σας ταξιδεύουν, έστω και νοητά, σε αυτό το πανέμορφο μέρος της Ηπείρου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber