Αν για κάτι φημίζεται η Ελλάδα, αυτό είναι σίγουρα οι ανεξάντλητες ομορφιές και τα συναρπαστικά τοπία που ανακαλύπτει κανείς σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος της.

Από ονειρικές ακρογιαλές και γραφικά χωριουδάκια, μέρη με πλούσια φυσική ομορφιά και γραφικές εικόνες που εντυπωσιάζουν και μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων καταφέρουν και τα επισκεφτούν. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και οι τρεις βραχονησίδες στο ανατολικό τμήμα των Λειψών, μια μυστική γωνιά στο Αιγαίο που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

«Πεταμένα» λες στο απίστευτο μπλε του Αιγαίου, τα Ασπρονήσια είναι ένα σύμπλεγμα τριών βραχονησίδων με ψηλά, πάλλευκα βράχια, ακρογιαλιές με λευκό χοντρό βότσαλο και γαλαζοπράσινα, σαν ψεύτικα, ονειρικά νερά.

Οι δύο από τις τρεις βραχονησίδες, μάλιστα, ενώνονται με μία παραλία με φαρδιές, πάλλευκες πέτρες και καταγάλανα νερά που σίγουρα παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά.

Για τα Ασπρονήσια αναχωρούν καθημερινά καραβάκια από τους Λειψούς που πραγματοποιούν μικρές ημερήσιες κρουαζιέρες για τα γύρω νησάκια.