Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 39. Εθνικό Στάδιο Πεκίνου, Κίνα

Τοποθεσία: Πεκίνο, Κίνα
Ημερομηνία: Εγκαινιάστηκε το 2008
Αρχιτέκτονες: Herzog & de Meuron, ArupSport
Σκοπός: Στάδιο

Το Εθνικό στάδιο του Πεκίνου, γνωστό και ως «η φωλιά του πουλιού», λόγω της αρχιτεκτονικής του, ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2008 στο Ολυμπιακό Πάρκο στην πόλη του Πεκίνου.

Το στάδιο φιλοξένησε τα βασικά αθλήματα στίβου κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, καθώς και τις φαντασμαγορικές τελετές έναρξης και λήξης.

Το 2002, κυβερνητικοί εκπρόσωποι διοργάνωσαν διαγωνισμό σχεδίου ανοιχτό για αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο. Η αρχιτεκτονική φίρμα Herzog & de Meuron σε συνεργασία με την ArupSport και την Κινεζική Ομάδα Αρχιτεκτονικού Σχεδίου και Έρευνας κέρδισαν το διαγωνισμό. Καλλιτεχνικός σύμβουλος για το σχέδιο είναι ο κινέζος σύγχρονος καλλιτέχνης Αι Γουειγουέι.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του κτηρίου και η ευφάνταστη αρχιτεκτονική του, το έχουν ήδη κατατάξει στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Το σχέδιο «φωλιά» αποτελείται από δυο ξεχωριστά τμήματα, το εσωτερικό, που αποτελείται από το στάδιο και τα καθίσματα και το εξωτερικό, δηλαδή το ατσάλινο πλαίσιο γύρω από αυτό.

Το στάδιο έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων και κόστισε τουλάχιστον 293 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…