Ο κάθε γονιός γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι είναι σημαντικό να επιλέγουν προορισμούς για τα ταξίδια τους, που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά τους, προκειμένου η περιπέτεια να μείνει αξέχαστη σε όλη την οικογένεια!

Το A luxury travel blog προτείνει τρεις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, για όσους όμως έχουν μερικά χρήματα στην άκρη που να μπορούν να διαθέσουν.

Ιππότες και κυρίες των τιμών: Loire Valley

Η κοιλάδα Loire στην κεντρική Γαλλία φημίζεται για τα κάστρα και τους αμπελώνες της, όμως εκεί μπορούν για λίγες ημέρες τα παιδιά σας να υποδυθούν τους… ιππότες και τις κυρίες των τιμών.

Σε ένα κάστρο του 16ου αιώνα, η οικογένειά σας μπορεί να ζήσει μια… «μεσαιωνική εμπειρία» σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον.

Τα παιδιά μπορούν να ντυθούν με παραδοσιακές φορεσιές, να παίξουν στους οκτώ θεματικούς κήπους και να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι «θησαυρού». Μπορούν ακόμη να μάθουν την τέχνη της καλλιγραφίας.

Μια βαρκάδα στον ποταμό θα σάς φέρει σε επαφή με τη Φύση, ενώ τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς να ψαρεύουν, όσο εσείς λαμβάνετε μέρος σε σεμινάρια οινογνωσίας… με γευστικές δοκιμές φυσικά!

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, τις οποίες θα έχουν φτιάξει τα παιδιά σας με τα χεράκια τους, υπό τις οδηγίες των ειδικών.

Waterpark fun στην Καραϊβική

Αποκλειστικά σχεδιασμένο για οικογένειες, το θέρετρο Beaches Turks & Caicos έχει ψηφιστεί το καλύτερο οικογενειακό θέρετρο του κόσμου στην Καραϊβική από το περιοδικό Travel+Leisure.

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και άφθονο παιχνίδι στην τεράστια πισίνα και θεματικό πάρκο «Pirates Island Waterpark», το οποίο διαθέτει 9 νεροτσουλίθρες, αμμώδη παραλία, ένα ποταμάκι και «προσομοιωτή σέρφινγκ».

Η διασκέδαση δεν έχει τελειωμό, ούτε όταν επιστρέφουν στα δωμάτιά τους, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλων των ειδών τα παιχνίδια, ηλεκτρονικά και μη.

Μικροί εξερευνητές στο Δέλτα του Okavango Delta, Μποτσουάνα

Σε ποιον δε θα μείνει αξέχαστο ένα σαφάρι; Μια κατασκήνωση, ειδικά οργανωμένη γι’ αυτό το σκοπό μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε οικογένειες με παιδιά άνω των επτά ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στη στεριά, όσο και στον ποταμό.