Σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από το λιμάνι του Πειραιά σας περιμένει ένα μικρό, πευκόφυτο νησάκι στην καρδιά του Αργοσαρωνικού.

Το Αγκίστρι είναι ένας κλασσικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα, καθώς προσφέρει οικονομικές διακοπές σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με γραφικούς όρμους και παραλίες.

Στη Σκάλα χτυπά η καρδιά του νησιού. Το μικρό λιμανάκι με τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβερνούλες σας υποδέχεται στο Αγκίστρι.

Η αμμουδερή παραλία του είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες, που έρχονται για μονοήμερη εκδρομή, καθώς απέχει μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που θα σας αφήσει το καράβι.

Τα καθαρά, ρηχά νερά της ενδείκνυνται για παιδιά, που την απολαμβάνουν όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ διοργανώνονται και πολλά beach parties με ελεύθερη είσοδο, για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στον όμορφο οικισμό Μεγαλοχώρι, την πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και κοσμοπολίτικες παραλίες, ενώ στα Λιμανέρια, τον τρίτο οικισμό του νησιού θα ανακαλύψετε ένα παραδοσιακό χωριό, με τα σπίτια του να είναι χτισμένα στην αγκαλιά των πεύκων.

Το Αγκίστρι είναι ο παράδεισος όσων αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Νοικιάστε ένα ποδήλατο από τη Σκάλα και οργώστε τους πλούσιους σε βλάστηση δρόμους πηγαίνοντας στις παραλίες με τα λευκά βότσαλα και τα καταγάλανα νερά. Μαγευτική είναι και η πεζοπορία μέχρι την Παναγία στο Μετόχι.

Πολλοί είναι και εκείνοι που επιλέγουν την πεζοπορία, καθώς πολλές αποστάσεις είναι κοντινές και οι διαδρομές πανέμορφες, αν και σε κάποια σημεία οι ανηφορικοί δρόμοι θα σας κάνουν να ελαττώσετε ταχύτητα.

Απέναντι από το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού βρίσκονται τα νησάκια Απόνησος και Δωρούσα. Η εξωτική παραλία της Απονήσου, απέναντι από το ομώνυμο νησάκι, είναι μια από τις ομορφότερες του νησιού με κρυστάλλινα νερά και βραχάκια για βουτιές. Στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι της θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι και νοστιμιές πάνω στο κύμα.

Στην παραλία της Χαλικιάδας
θα φτάσετε περνώντας από ένα πευκόφυτο δάσος και ένα μικρό μονοπατάκι. Η μεγάλη παραλία με τα λευκά βότσαλα και τα νερά “να τα πιεις στο ποτήρι” έχει ψηλά βράχια και την προτιμούν αρκετοί γυμνιστές. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας προμήθειες.

Κολυμπήστε ακόμα στην Ξεκοφτή, στο Μεγαλοχώρι, στη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα κι αν προτιμάτε πιο μοναχικές βουτιές αναζητήστε την παραλία Μαρίζα.



Το ψαροντούφεκο και η εξερεύνηση του βυθού
είναι από τα must στο Αγκίστρι. Μάλιστα, κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής θα ανακαλύψετε αρχαία στο βυθό.

Το Αγκίστρι αναμένεται να γίνει ένα από τα green island της Ελλάδας, αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την μετατροπή του σε ενεργειακά αυτόνομο νησί.