Η Σαντορίνη συναγωνίζεται σε ομορφιά τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης. Είναι η μορφή της, με την άγρια ομορφιά, είναι το συναρπαστικό τοπίο γύρω της, είναι τα λευκά σπίτια της, τα υπόσκαφα, σμιλεμένα μέσα στο έδαφος, που την κάνουν ξεχωριστή.

Είναι και τα απόκρημνα βράχια, που μοιάζουν απειλητικά, η γαλήνια θάλασσα που κρύβει στα σπλάχνα της αξιοθαύμαστο βυθό, αλλά και οι παράξενες παραλίες της. Και μία από αυτές τις παράξενες παραλίες, είναι χωρίς αμφιβολία η Κόκκινη παραλία, που αισθάνεσαι πως κάνεις μπάνιο στον… «κόκκινο πλανήτη».

Άλλωστε, το τοπίο εδώ μοιάζει με διαστημικό, απόκοσμο, με τη σκούρα μπλε θάλασσα να σκάει κάτω από κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια, που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα σου. Τα πόδια σου πατούν το ψιλό κοκκινωπό βότσαλο. Κι εσύ μένεις άφωνος μπροστά σε αυτή την αλλόκοσμη ακρογιαλιά, που θυμίζει… Άρη.

Η φημισμένη Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Μπορείς να την επισκεφτείς με καΐκι ή φτάνοντας με το αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια περπατώντας. Προετοιμάσου για ανάβαση και κατάβαση, που αναμφίβολα αξίζει όμως τον κόπο.

TAGS