Ενδεχομένως, στο μυαλό των περισσότερων τα νησιά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι. Ωστόσο, έχουν η γοητεία τους είναι διαρκής όλες τις εποχές του χρόνου. Κι ένα από αυτά τα νησιά είναι σίγουρα και η ακαταμάχητα γοητευτική Άνδρος.

Το «νησί των Καπετανέων» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 ωρών από την Αττική και είναι το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων. Κατά τον Ανδρέα Εμπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσμου». Το λιμάνι της είναι το Γαύριο, πρωτεύουσα η Χώρα και ένας από τους πιο δημοφιλείς οικισμούς της το Μπατσί.

Το όνομα του νησιού έχει μυθολογική προέλευση, καθώς πρώτος κάτοικος του νησιού θεωρείται ο Άνδρος. Άλλο γνωστό όνομα είναι Υδρούσα, που σχετίζεται με τις πολλές πηγές της.

Η περιήγηση στη Χώρα της Άνδρου είναι μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς ο πανέμορφος οικισμός είναι καλαίσθητος και φιλόξενος. Μην παραλείψετε τη βόλτα στον κεντρικό δρόμο μέχρι την πλατεία του Αφανή Ναύτη, εκεί που το νησί μοιάζει να βουτά στη θάλασσα. Πάνω στο μικρό νησάκι είναι χτισμένο το μεσαιωνικό ενετικό κάστρο κι ακολουθεί η βραχονησίδα με τον φάρο Τουρλίτη.

Η Άνδρος επειδή είναι κοντινός προορισμός στην Αθήνα δέχεται αρκετούς επισκέπτες, όταν ο καιρός το επιτρέπει.