Η πόλη της λευκής πέτρας με τη μεγάλη ιστορία

Ταξίδι στη σύγχρονη και πολύβουη αραβική μητρόπολη της Ιορδανίας


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:52
24/05/2018
Η πόλη της λευκής πέτρας με τη μεγάλη ιστορία
1
loading

Μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Μέσης Ανατολής είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε επτά λόφους.

Το Αμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας και βρίσκεται στα ανατολικά όρια του Τζέμπελ Ατζλούν, πάνω στις όχθες του μικρού Ουάντι Αμμάν και των παραποτάμων του.

Υπάρχουν αναφορές από το 13ο αι. π.Χ. και έχει κατακτηθεί από όλους σχεδόν τους λαούς του αρχαίου κόσμου, Ασσύριους, Πέρσες, Έλληνες και Ρωμαίους. Σήμερα αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με πλήθος μνημείων και σύγχρονων κτιρίων μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Η πόλη της λευκής πέτρας, όπως είναι γνωστή είναι ένας τόπος γοητευτικών αντιθέσεων με παζάρια, πολυτελή εμπορικά κέντρα, καταπράσινα προάστια και μουσεία με σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Η σύγχρονη αραβική μητρόπολη ξεχειλίζει δυναμισμό και ζωντάνια και το κέντρο της μπορεί να χαρακτηριστεί πολύβουο και χαοτικό.

Τα κυβόσχημα κτίρια της είναι βαμμένα σε αποχρώσεις της ώχρας και η πολυδιάστατη ιστορική της ταυτότητα αντανακλάται στη διαφορετικότητα των κατοίκων και στα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ που διακρίνονται στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ακρόπολη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Ίδρυμα Αραβικής Τέχνης και την περιοχή Balad που είναι ουσιαστικά η παλιά πόλη του Αμάν.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Amanmap

Αμάν / Ιορδανία

Διαφορά ώρας: -

Νόμισμα: Δηνάριο Ιορδανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0,83 δηνάρια)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

ΑΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Eisteasxetoi

  "Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας."
  Ωραίο το copy-paste αλλά καλό θα ήταν πριν γράψετε κάτι να το ελέγχετε... Τι να πω για αυτη την πρόταση..
  1) Γιατι μέσω Αμστερνταμ από την Αθήνα ενώ υπάρχουν απευθείας πτήσεις;
  2) Εστω μέσω Αμστερνταμ, τότε δεν είναι 2:10 αλλά κανά 6ώρο..
  3) Από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας 4:10; 1:30 ώρα είναι η πτήση από Αθήνα, οι άλλες είναι με το τρένο για το Θεσσαλονίκη-Αθήνα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει