Μία από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο βρίσκεται σκαρφαλωμένη στις Άλπεις, ανάμεσα στην Ελβετία και στην Αυστρία με συνολική έκταση μόλις 160 τ.χλμ.

Το Λιχτενστάιν είναι μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης και αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης όλες τις εποχές του χρόνου. Από καταπράσινες κοιλάδες και αμπελώνες μέχρι χιονισμένα βουνά κρύβει εκπληκτικές ομορφιές και αξιοθέατα.

Το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν είναι γνωστό ως θέρετρο χειμερινού αθλητισμού, αλλά και ως φορολογικός παράδεισος. Το Βαντούζ είναι η πρωτεύουσα της χώρας και είναι χτισμένη στους πρόποδες των Άλπεων ενώ στο πιο ψηλό της βουνό στέκει ο πύργος του Πρίγκιπα. Είναι γνωστός και ως κάστρο της Βαντούζ ενώ αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κοινοβούλιο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Φλορίν.

Στον πεζόδρομο Staedtle στο κέντρο της πόλης ο επισκέπτης θα βρει καταστήματα, εστιατόρια, γκαλερί και καφέ.

Επίσημη γλώσσα του Λιχτενστάιν είναι η γερμανική, αν και οι τοπικές διάλεκτοι ποικίλλουν από χωριό σε χωριό. Φημίζεται για τις εκλεκτές ποικιλίες κρασιών και για τα σχεδόν 50 είδη άγριας ορχιδέας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λιχτενστάιν

Λιχτενστάιν / Ευρώπη

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: φράγκο του Λίχτενσταϊν (1 ευρώ ισοδυναμεί σε 1,16 φράγκα)

Απόσταση: Η πτήση για τη Ζυρίχη διαρκεί 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Ζυρίχη φτάνεις κανείς στο Λιχτενστάιν σε 1 ώρα με τρένο.

Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν Λιχτενστάιν