Το 123F Lounge βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Lotte World Tower στη Σεούλ, 555 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ο πύργος είναι το ψηλότερο κτίριο στη χώρα -και το πέμπτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, και η εμπειρία ενός δείπνου στο 123F Lounge, μοιάζει με μοναδική εμπειρία ζωής.

Αλλά αποδεικνύεται ότι το να φτάσετε στο εστιατόριο δεν είναι τόσο απλό όσο το να ανεβείτε και να κατεβείτε από το ασανσέρ, καθώς πρόκειται για μια ολόκληρη εμπειρία που μπορεί εύκολα να διαρκέσει έως και μία ώρα.

Οι μοναδικές στιγμές που ζει κανείς πριν φτάσει στο εστιατόριο

Αφού αγοράσουν ένα εισιτήριο εισόδου -27.000 κορεατικά γουόν (περίπου 20 δολάρια) για τους ενήλικες και 24.000 γουόν (18 δολάρια) για τα παιδιά- οι επισκέπτες εισέρχονται σε μια αίθουσα αναμονής, που κατακλύζεται από μπλε φως, την ώρα που φάλαινες κολυμπούν σε μια γιγαντοοθόνη στην οροφή. Ακολουθούν πολλά διαφορετικά δωμάτια -κάποια με ευκαιρίες για επαγγελματικές φωτογραφίες- πριν από μια αινιγματική σειρά χώρων με θέμα τις φάλαινες.

Υπάρχουν δύο μεγάλοι διάδρομοι -ο ένας φωτίζεται με σκούρο μπλε χρώμα καθώς οι φάλαινες κολυμπούν δίπλα σας σε οθόνες κατά μήκος του τοίχου, ο άλλος με πάνελ LED στην οροφή που περιστρέφονται μέσα από πολύχρωμα μοτίβα μωσαϊκού, σε έντονη αντίθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες φαλαινών στον τοίχο, ενώ οι ήχοι που ακούγονται από φάλαινες ενισχύουν την υποβρύχια ατμόσφαιρα. Ένα άλλο δωμάτιο έχει ψεύτικα σύννεφα που αιωρούνται στον αέρα και φάλαινες ζωγραφισμένες στον τοίχο, που εμφανίζονται εν μέσω πτήσης.

Μετά από πολλές φάλαινες, ο επισκέπτης φτάνει τελικά στο ασανσέρ, το οποίο χρειάζεται ένα λεπτό για να ανέβει στο παρατηρητήριο Seoul Sky, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 10 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Βγαίνοντας έξω, οι επισκέπτες οδηγούνται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, καθώς παίζει ένα βίντεο, προφανώς μια καλλιτεχνική απόδοση της ιστορίας της Σεούλ και του Lotte World Tower, πριν η οθόνη χωριστεί σε δύο γιγαντιαία πάνελ, τα οποία σηκώνονται αργά σαν κουρτίνα και αποκαλύπτουν την εκπληκτική θέα της Σεούλ μέσα από παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Το παρατηρητήριο εκτείνεται σε πολλούς ορόφους, με γιγαντιαία παράθυρα που επιτρέπουν μια σαρωτική θέα 360 μοιρών της μητρόπολης. Μπορεί κανείς να εντοπίσει τον εμβληματικό πύργο N Seoul Tower που δεσπόζει στο βουνό Namsan, γέφυρες που εκτείνονται κατά μήκος του ποταμού, πάρκα και αθλητικά στάδια, ακόμη και τις βόλτες στο κοντινό θεματικό πάρκο Lotte World.

Το εστιατόριο στη Σεούλ σε υψόμετρο 555 μέτρων

Γεύμα σε ύψος 555 μέτρων

Μετά από την κατάλληλη ποσότητα επιφωνημάτων εντυπωσιασμού και θαυμασμού, ο επισκέπτης φτάνει τελικά στο εστιατόριο στον 123ο όροφο, το οποίο μετρά ύψος 555 μέτρων. Το εστιατόριο είναι ταυτόχρονα ευρύχωρο και άνετο, με αναπαυτικές καρέκλες και φωτιστικά σε κάθε τραπέζι. Τα παράθυρα καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο, που φτάνουν μέχρι το ψηλό ταβάνι και πλημμυρίζουν το χώρο με ζεστό φως κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Το μενού είναι αρκετά ακριβό για τα κορεατικά δεδομένα -28 δολάρια για ένα μοσχαρίσιο στιφάδο, 19 δολάρια για σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και 18 δολάρια για μια σαλάτα του Καίσαρα- αλλά αξίζει και με το παραπάνω, καθώς απολαμβάνετε την απίστευτη θέα και τον ήλιο να βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα, μετατρέποντας για λίγο τον ουρανό σε φλογερό πορτοκαλί.

Το Lotte World Tower βρίσκεται στη γειτονιά Jamsil της νοτιοανατολικής περιοχής Songpa-gu στη Σεούλ. Είναι ανοιχτός όλη την εβδομάδα, αν και οι ώρες λειτουργίας εξαρτώνται από την ημέρα, και είναι προσβάσιμος με μετρό, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.