Αυτό είναι το ψηλότερο αχρησιμοποίητο κτίριο στον κόσμο

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε είκοσι χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
10:52
23/10/2019
Αυτό είναι το ψηλότερο αχρησιμοποίητο κτίριο στον κόσμο
2
loading

Κατασκευάστηκε με στόχο να είναι, στην εποχή του, το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το σήμα κατατεθέν της Πιονγιάνγκ και σύμβολο της υπεροχής του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Κυρίως όμως, ο ουρανοξύστης του Ryugyong θα ήταν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με το άκρως γεωμετρικό του σχήμα και τα 300 μ. ύψους του ορατά από απόσταση χιλιομέτρων.

Η κατασκευή του θα απεδείκνυε σε όλον τον κόσμο τα επιτεύγματα που μπορεί να καταφέρει η Βόρεια Κορέα (και η τότε χρηματοδότριά της Σοβιετική Ένωση), απέναντι στην οικονομική άνθηση της πολυμίσητης γειτονικής Νοτίου Κορέας, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο, τα σχέδια δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σκεφθεί οι Βορειοκορεάτες. Η κατασκευή του Ριουγκγιόνγκ, κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια κι η αποπεράτωσή του αντί για το 1987 —σε μία μάταιη προσπάθεια, ώστε να συμπέσει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ— ολοκληρώθηκε το 2008. Μία πολύ μεγάλη περίοδος, που οφείλεται στα προβλήματα στη χρηματοδότηση του σχεδίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στην κατοπινή ανάγκη να εξασφαλίσει η πληττόμενη οικονομικά χώρα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού της.

Έτσι για περίπου 20 χρόνια, ο σκελετός του κτιρίου που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το κόσμημα της Πιονγιάνγκ παρέμενε ορατός για να υπενθυμίζει μία αστοχία της κυβέρνησης της κομμουνιστικής χώρας.

Τελικά, το 2008 οι εργασίες αποπερατώθηκαν και έκτοτε το Ryugyong Hotel ορθώνεται επιβλητικό και φωτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μόνο που εξακολουθεί να μένει άδειο, εκτός λειτουργίας. Όμως έχει κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Σήμερα θεωρείται το υψηλότερο μη χρησιμοποιημένο κτίριο στον κόσμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Sir Robin

    Τα Χριστούγεννα ανάβει?

  2. avatar Social Distortion.

    Ωραίο περιτύλιγμα αλλά κενός περιεχομένου. Οπως ακριβώς και ο κουμμουνισμός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει