Οι ελληνικές παραλίες είναι αδιαμφισβήτητα του ονείρου. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες «διπλές» ακρογιαλιές που δημιουργούνται από την εισχώρηση μιας χρυσαφένιας αμμόγλωσσας στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας, που στην κυριολεξία απογειώνουν την έννοια του καλοκαιριού.

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Ο βράχος όπου είναι χτισμένο το χωριό Αφιώνας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, καταλήγει σε έναν μικρό ισθμό, με παραλίες εκατέρωθεν, γνωστές και ως Πόρτο Τιμόνι. Οι ακρογιαλιές δεν είναι ορατές από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών και μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μικρά βότσαλα και πέτρες και βράχοι καλυμμένοι από την καταπράσινη φύση συνθέτουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό της. Στη διαδρομή προς την παραλία συναντώνται μεσαιωνικά ερείπια και σε μια σπηλιά το εξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού.

Κολώνα, Κύθνος

Ιστιοπλοϊκά στην Κολώνα

Η Κολώνα συναντάται σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα της Κύθνου, στο δυτικό τμήμα του νησιού, και στην ουσία μιλάμε για μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, η ιδιαίτερη μορφολογία της οποίας την έχει κάνει τόσο διάσημη στις επιλογές των επισκεπτών του νησιού.

Στην ουσία πρόκειται για μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα, μήκους 240 μέτρων περίπου, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Το πλάτος της παραλίας κυμαίνεται μεταξύ 80- 100 μέτρων, ενώ η θάλασσα βρέχει εκατέρωθεν τη λωρίδα άμμου που διεισδύει στα νερά της, δημιουργώντας έτσι αυτήν την ονειρική εικόνα, την οποία αν παρατηρήσει κανείς από ψηλά στην κυριολεξία δεν χορταίνει να βλέπει. Λόγω της θέσης της, μάλιστα, προστατεύεται ιδιαιτέρως από τον αέρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένη επιλογή όσων επισκέπτονται το νησί και με σκάφος. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο ονειρική, γι’ αυτό όσοι την επισκεφτούν πρέπει να έχουν μαζί τους τις απαραίτητες προμήθειες για μία ημέρα στην παραλία.

Σίμος, Ελαφόνησος

Σίμος, Ελαφόνησος

Ο Σίμος για τους περισσότερους αποτελεί σημείο αναφοράς της Ελαφονήσου -με τα άγρια τοπία και τις αμμουδιές που συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο που καλεί τους επισκέπτες να το εξερευνήσουν-  αλλά και λόγο για να επισκεφτεί κανείς το μικροσκοπικό νησί απέναντι από τη Νεάπολη της Λακωνίας. Συναντάται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και μαγεύει τους πάντες με το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό που τον χαρακτηρίζει. Μια εικόνα που δεν συναντάται και τόσο συχνά σε παραλίες της χώρας.

Για πολλούς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ολόκληρης της Ελλάδας. Πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο άλλωστε όταν η τιρκουάζ υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας, αγκαλιάζεται από μια απέραντη έκταση χρυσαφένιας αμμουδιάς, με φυσικούς αμμόλοφους που συγκλονίζει τους πάντες στη θέασή της;                                                                                                                            

Το απίστευτο φυσικό κάλλος που χαρακτηρίζει την ακτή του Σίμου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εντυπωσιακοί χρυσαφένιοι αμμόλοφοι, μια λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα που χωρίζει την ακτή σε δύο επιμέρους κόλπους και διαυγή, πεντακάθαρα νερά συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα της, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου.