Αν και το Παρίσι φιλοξενεί τη μοναδική Αψίδα του Θριάμβου, υπάρχουν μερικές πόλεις σε όλο τον κόσμο με τις δικές τους παρόμοιες καμάρες που εντυπωσιάζουν με την εμβληματική αχιτεκτονική τους. Από το Μπρούκλιν μέχρι τη Βαρκελώνη, αυτές οι έξι πανύψηλες, αιωνόβιες αψίδες κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της πόλης όπου εντοπίζονται.

Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

Ακριβώς πάνω από των 526 στρεμμάτων Prospect Park, η Αψίδα των Στρατιωτών και των Ναυτών στέκεται σε ύψος 24 μέτρων. Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα John H. Duncan, ανεγέρθηκε μεταξύ 1889 και 1892 και είναι αφιερωμένη στους «Υπερασπιστές της Ένωσης, 1861–1865. Το μοναδικό σχέδιο του Duncan ήταν μία από τις 36 επιλογές που υποβλήθηκαν για την αψίδα. Εκτός από την ήδη δραματική όψη της επιβλητικής καμάρας, υπάρχουν και χάλκινα γλυπτά του Frederick MacMonnies.

Βαρκελώνη

Υπάρχουν λίγες αψίδες πιο μεγαλειώδεις από την Αψίδα του Θριάμβου που σχεδιάστηκε από τον Josep Vilaseca στη Βαρκελώνη, η οποία χρησίμευσε ως πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση της Βαρκελώνης το 1888 στο Parc de la Ciutadella. Όταν του ανατέθηκε να σχεδιάσει το μελλοντικό ορόσημο, ο Vilaseca επέλεξε τόσο να τιμήσει τα άλλα έθνη και τις επαρχίες που συμμετείχαν στην έκθεση όσο και να αποτίσει φόρο τιμής στις ισπανικές ρίζες του. Το αποτέλεσμα; Μια κλασική κατασκευή από τούβλα με μια σειρά από ζωφόρους σε στυλ neo-Mudéjar που ήταν κορυφαία τάση στην Ισπανία εκείνη την εποχή. Ως τελευταίο δείγμα αγάπης προς την Ισπανία, ο Vilaseca κορύφωσε τη αψίδα με τις ασπίδες των 49 ισπανικών επαρχιών, υπό τον επιβλητικό θυρεό της Βαρκελώνης.

Νέα Υόρκη

Περισσότερες από έξι δεκαετίες αφότου η έκταση των 10 στρεμμάτων του Washington Square Park στο Κάτω Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη έγινε δημόσιο πάρκο, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Στάνφορντ Γουάιτ ανέλαβε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τη μαρμάρινη Αψίδα Ουάσιγκτον, η οποία ολοκληρώθηκε το 1892. Η λεία και εντυπωσιακή αψίδα αντικατέστησε μια παρόμοια από ξύλο που τιμούσε την 100η επέτειο από την ορκωμοσία του Προέδρου Ουάσιγκτον.

Λονδίνο

Η Αψίδα Wellington στο Λονδίνο

Η 12 μέτρων ύψους Αψίδα Wellington, αρχικά γνωστή ως Green Park Arch όταν χτίστηκε μεταξύ 1826 και 1830, τοποθετήθηκε σε μια διαφορετική γωνιά του τέταρτου μεγαλύτερου πάρκου του Λονδίνου, αλλά μεταφέρθηκε στη σημερινή της τοποθεσία δύο χρόνια αργότερα. Σήμερα, αποτελεί το κεντρικό σημείο του Hyde Park Corner, όπου συναντώνται οι Knightsbridge, Belgravia και Mayfair στο κεντρικό Λονδίνο. Οι κάτοικοι των πόλεων άρχισαν να την αποκαλούν Αψίδα Wellington επειδή η κατασκευή αρχικά διέθετε ένα τεράστιο άγαλμα του Πρώτου Δούκα του Wellington. Το 1912, ωστόσο, η αψίδα καλλιτεχνήθηκε με ένα χάλκινο άρμα με τέσσερα άλογα από τον καλλιτέχνη Adrian Jones.

Βρυξέλλες

Η Arcade du Cinquantenaire στις Βρυξέλλες

H Arcade du Cinquantenaire είναι μια μνημειακή στοά τριών τόξων ύψους 45 μέτρων στη μέση του Parc du Cinquantenaire των Βρυξελλών που χτίστηκε το 1905. Η ογκώδης κατασκευή ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λεοπόλδου Β’ για να τιμήσει τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας του Βελγίου. Αρχικά σχεδιασμένη από τον Βέλγο αρχιτέκτονα Gedeon Bordiau το 1904, ολοκληρώθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Charles Girault μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Bordia.

Ρώμη

Η Arco di Costantino στη Ρώμη

Το Arco di Costantino ή η Αψίδα του Κωνσταντίνου, είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα αρχαίας αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Μια θριαμβευτική αψίδα αφιερωμένη στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μέγα, χτίστηκε το 315 μ.Χ. για να τιμήσει τη νίκη του αυτοκράτορα επί του Μαξέντιου στο Μάχη της Γέφυρας Μίλβιαν. Μάλιστα, βρίσκεται δίπλα στο πιο διάσημο ορόσημο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, το οποίο χτίστηκε το 80 μ.Χ.