Το Icehotel στη Σουηδία, το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε από χιόνι και πάγο, παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σουίτα, φυσικά αποκλειστικά από πάγο, που σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο της Σουηδίας και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Oscar Kylberg. Με την ονομασία «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η deluxe σουίτα του εμβληματικού ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου στο Jukkasjärvi, διαθέτει λουλουδάτα στοιχεία και φυτά ενσωματωμένα στον πάγο.

Icehotel, Σουηδία

Σουηδία: Μια υπερπολυτελής σουίτα φτιαγμένη αποκλειστικά από πάγο

Οι τοίχοι της σουίτας είναι διακοσμημένοι με τετράγωνα πάγου γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ από την οροφή κρέμεται ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος πάγου, επίσης, με λουλούδια μέσα. Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και ο Kylberg λένε ότι είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν μια στιγμή που αιχμαλώτιζε τη διάθεση του θερινού εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου, μιας από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στη Σουηδία.

«Λοιπόν, ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξετε τον αληθινό χαρακτήρα του πάγου από το να εντάξετε τα πιο ευαίσθητα και όμορφα σουηδικά λουλούδια του μεσοκαλοκαιριού σε ένα αρκτικό περιβάλλον; Για εμάς τους Σουηδούς, το μεσοκαλόκαιρο είναι γεμάτο μύθους και θρύλους», ανέφερε το επιχειρηματικό δίδυμο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το CNN Travel.

Icehotel, Σουηδία

«Η σκανδιναβική φύση που μας περιβάλλει με λουλούδια και πάγο παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτιστική μας ανατροφή και επηρεάζει το ποιοι είμαστε τόσο ως σκανδιναβοί όσο και ως Σουηδοί».

Σουηδία: Το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από την «βασιλική» σουίτα από πάγο

Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος, γιος του βασιλιά της Σουηδίας Καρλ Γκούσταφ και της βασίλισσας Σίλβια, ίδρυσε το σχεδιαστικό γραφείο Bernadotte & Kylberg με τον φίλο του, σχεδιαστή Kylberg, το 2012. Ενώ στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με διάφορα διάσημα brands αυτή είναι η πρώτη φορά που εργάζονται σε ένα έργο που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι.

Οι σχεδιαστές της νέας σουίτας του Icehotel στη Σουηδία

Το σχεδιαστικό δίδυμο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 32 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν την τελευταία έκδοση του εποχικού ξενοδοχείου 2.870 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αποτελείται από 12 σουίτες τέχνης, 24 αίθουσες πάγου και μία αίθουσα τελετών.

Σουηδία: Icehotel, το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο στον κόσμο

Το Icehotel ιδρύθηκε από τον Yngve Bergqvist το 1989 και έκτοτε χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από φυσικό πάγο από τον ποταμό Torne, έναν από τους εθνικούς ποταμούς της Σουηδίας. Το 2016 κυκλοφόρησε το Icehotel 365, μια μόνιμη τοποθεσία μέσα στο ξενοδοχείο με τεχνολογία ψύξης με ηλιακή ενέργεια. Ανοιχτό όλο το χρόνο, διαθέτει μπαρ, γκαλερί τέχνης και πολλές σουίτες.

Icehotel, Σουηδία

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κυμαίνεται σε σταθερά μείον 5 έως μείον 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε όσους κάνουν κράτηση προσφέρονται ειδικοί υπνόσακοι, καθώς και ένα μάθημα επιβίωσης για να προσαρμοστούν στο παγωμένο περιβάλλον του.

Φωτογραφίες: Magnus Mårding | © ICEHOTEL