Η πανδημία έχει αυξήσει την εκτίμησή μας για το πού ζούμε, με πολλούς να αναθεωρούν τις πόλεις τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε συνδυασμό με την ευελιξία της απομακρυσμένης εργασίας και τα διεθνή σύνορα που ανοίγουν σιγά σιγά, ίσως είναι η ώρα να σκεφτείτε αυτή τη μετεγκατάσταση που ονειρευόσασταν από καιρό.

Το βρετανικό money.co.uk δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως, στην περίπτωση που θέλετε να μετακομίσετε άμεσα. Για να καταλήξει στα αποτελέσματα, η εταιρεία περιόρισε τις πόλεις σε μια λίστα με 84 επιλογές με σημαντικά δεδομένα σε διάφορες κατηγορίες, όπως η συλλογή στατιστικών καιρού, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι πρασίνου και τα εστιατόρια, το προσδόκιμο ζωής και οι ταχύτητες Διαδικτύου.

Τόκιο, Ιαπωνία

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για να μετακομίσετε

Σύμφωνα, με το Travel & Leisure, το Όστιν στο Τέξας ήρθε πρώτο, εν μέρει χάρη στη μέση θερμοκρασία των 20 βαθμών Κελσίου και τον μέσο μηνιαίο μισθό 5.378 δολαρίων, καθώς και στην ταχύτητα του διαδικτύου των 87,5 Mbps. Η πολυπληθέστερη πόλη στον κόσμο, το Τόκιο, βρίσκεται στη δεύτερη θέση για την πληθώρα εστιατορίων και πάρκων που διαθέτει, καθώς και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής που αγγίζει τα 84 έτη.

Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα κατέλαβε την τρίτη θέση, επίσης γνωστό για την αστραπιαία ταχύτητα του διαδικτύου στα 106,5 Mbps -η ταχύτερη από οποιαδήποτε πόλη στη λίστα- και μέσο μηνιαίο μισθό στα 4.248 δολάρια. Στη λίστα των 20 κορυφαίων συμπεριλαμβάνεται, επίσης, το Ντουμπάι στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενο από το Λος Άντζελες στην πέμπτη, το Άμπου Ντάμπι στην έκτη και το Μαϊάμι στην έβδομη. Η κορυφαία δεκάδα συμπληρώνεται από τη Μουσκάτ στο Ομάν και το Σαν Φρανσίσκο.

Βασιλεία

Οι πιο ακριβές πόλεις για να μετακομίσει κανείς

Η μελέτη εξέτασε, επίσης, και τις πιο ακριβές πόλεις για να μετακομίσει κανείς, με τρεις ελβετικές πόλεις να καταλαμβάνουν και τις τρεις πρώτες θέσεις. Η Βασιλεία βρέθηκε στην πρώτη θέση, όπου το ετήσιο κόστος ζωής είναι κατά μέσο όρο 72.573 δολάρια, με τη Ζυρίχη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση 72.181 δολάρια και τη Λωζάνη, με 69.745 δολάρια ετήσιο κόστος ζωής στην τρίτη.

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, η Κωνσταντινούπολη χαρακτηρίζεται ως η πιο προσιτή, με ετήσιο κόστος ζωής περίπου στα 17.221 δολάρια, ακολουθούμενη από το Μπουένος Άιρες με περίπου 18.638 δολάρια και την Κουάλα Λουμπούρ με 20.577 δολάρια.

Ντουμπάι

Μέση Ανατολή: Καλύτερη επιλογή για υψηλές θερμοκρασίες και κοντινή απόσταση από την ακτή

Αν ο ζεστός καιρός αποτελεί το βασικό σας κριτήριο, η Μέση Ανατολή βρίσκεται στην κορυφή, με το Ντουμπάι να συναντάται πρώτο καθώς σημειώνει έναν μέσο όρο θερμοκρασίας στους 28 βαθμούς Κελσίου και μόνο 68 χιλιοστά βροχοπτώσεων, ακολουθούμενο από το Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει μέση θερμοκρασία 27 βαθμούς Κελσίου με 42 χιλιοστά βροχής. Η Μέση Ανατολή είναι, επίσης, η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στην ακτή, με τη Ντόχα στην πρώτη, το Άμπου Ντάμπι στη δεύτερη και το Ντουμπάι στην τρίτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες παράκτιες πόλεις.