Το ταξίδι δύο Τσέχων από την Αθήνα στο Τόκιο με ποδήλατο για να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τη στάση στη Θεσσαλονίκη, ο επόμενος σταθμός τους είναι η Κωνσταντινούπολη


ΕΛΛΑΔΑ
17:03
06/02/2020
Το ταξίδι δύο Τσέχων από την Αθήνα στο Τόκιο με ποδήλατο για να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
2
loading

Ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και μάλιστα με ποδήλατα αποφάσισαν να κάνουν δύο 26χρονοι Τσέχοι, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ιουλίου στο Τόκιο. Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Το ταξίδι τους άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και οι μόνες τους αποσκευές είναι όσες χωράνε τα ειδικά σακίδια που είναι τοποθετημένα στα ποδήλατά τους. Είναι μόνο οι δυο τους αλλά έχουν ένα σημαντικό εφόδιο για να πορευτούν και να αντέξουν: την αισιοδοξία και το χαμόγελο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η πρώτη στάση για τους Στέφαν Βάσας (Stefan Vasas) και Γιάκουμπ Ντβόρσκι (Jakub Dvorsky) έγινε στον Λευκό Πύργο.

Ο Στέφαν ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της πληροφορικής και ο Γιάκουμπ με τα ποδήλατα. Κανείς τους δεν είναι αθλητής αλλά έχουν τη φυσική κατάσταση, όπως λένε, για να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα. «Το μεγαλύτερο ταξίδι που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής διήρκεσε περίπου έναν μήνα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ταξιδέψαμε με αεροπλάνο στην Αθήνα για να ξεκινήσουμε από εκεί. Ο επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κωνσταντινούπολη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφαν Βάσας. «Από το Τόκιο θα επιστρέψουμε στη χώρα μας με αεροπλάνο. Είναι η πρώτη φορά που θα παραβρεθούμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες», συμπλήρωσε ο Γιάκουμπ Ντβόρσκι.

Τους δύο ποδηλάτες υποδέχτηκε στη Θεσσαλονίκη η πρόξενος της Τσεχίας Μαργαρίτα Ιγνατίδου. «Είναι χαρά μας που βλέπουμε δυο νέους από την Τσεχία να επιχειρούν αυτό το ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα και από τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, για να τιμήσουν όπως μας είπαν, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είχαν ακούσει πολύ καλά λόγια, τα οποία επιβεβαιώθηκαν, καθώς τους άρεσε πάρα πολύ» είπε η κ. Ιγνατίδου κι ευχαρίστησε την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για φιλοξενία των δύο νέων στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ποδηλάτες αναχώρησαν το πρωί για τον επόμενο σταθμό τους, που είναι η Κωνσταντινούπολη, με στόχο στις 24 Ιουλίου να είναι παρόντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ο κανενας..

    Μετα την Κινα, θα πεσουν στην θαλασσα οι ποδηλατες..

  2. avatar Τόνο Μάσας

    Να προσέξουν μην τους κλέψουν οι ρομάδες και οι λαθρομετανάστες τα ποδήλατα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει