Μια πραγματικά απίστευτη εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Κυριακής όταν είδαν μια βικτοριανή κατοικία ηλικίας 139 ετών να …μετακομίζει ολόκληρη πάνω σε ένα τεράστιο φορτηγό.

Όπως αναφέρει το NBC, η κατοικία ξηλώθηκε ολόκληρη και μετακινήθηκε από έναν δρόμο σε έναν άλλο, κοντινό.

Πρόκειται για μια βικτοριανή κατοικία που χτίστηκε το 1882, εμβαδού 465 τ.μ., η οποία μεταφέρθηκε με ρυμουλκό καθώς αποκλείστηκε το σενάριο να καταστραφεί, διότι η κατοικία θεωρείται ως ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το σπίτι ανήκει στον μεσίτη Τιμ Μπράουν, που πλήρωσε 400.000 δολάρια (πάνω από 329.000 ευρώ) για την μεταφορά της διώροφης κατοικίας με τα έξι υπνοδωμάτια και το οποίο θα τοποθετηθεί στην παρακείμενη γειτονιά Φίλμορ.

Στην θέση του σπιτιού, ο Μπράουν στόχο έχει να κατασκευάσει μια πολυκατοικία, οκτώ ορόφων και 48 διαμερισμάτων, όλα προς ενοικίαση.

Για την μεταφορά του σπιτιού, ο υπεύθυνος της εταιρείας που ανέλαβε το όλο εγχείρημα, Φιλ Τζόι, είπε ότι χρειάστηκαν περισσότερες από 15 διαφορετικές άδειες από τον δήμο, ενώ κατά την διαδρομή έπρεπε να απομακρυνθούν παρκόμετρα και σηματοδότες, μέχρι και ολόκληρα δέντρα.

Η μετακόμιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υπό το άγρυπνο μάτι μηχανικών και εργατών, ενώ αυτό που αποτέλεσε το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής ήταν οι περίφημες κατηφόρες στους δρόμους της πόλης.

Τελικά, χρειάστηκαν μόλις έξι ώρες για να μεταφερθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, σε μια μετακίνηση που αποδείχθηκε διόλου εύκολη, καθώς η κατοικία πέρασε από δρόμους με μεγάλη κλίση και κλειστές στροφές.

Μάλιστα, στην πρώτη κλειστή στροφή, η κατοικία, που χωρούσε ολόκληρη πάνω σε ένα φορτηγό, χτύπησε πάνω σε μία λάμπα, ωστόσο αργότερα η διαδρομή ήταν πιο εύκολη παρότι πέρασαν διαδοχικά μία δεξιά, μία αριστερή και μετά ξανά μία δεξιά στροφή.

Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά για την επιβλητική κατοικία που πλέον αρχίζει μια νέα ζωή σε μια άλλη γειτονιά.