Η πανδημία μπορεί να είναι εδώ, αλλά η καθημερινότητα στον πλανήτη προσπαθεί να βρει μια κανονικότητα. Νέες τάσεις αποκαλύπτονται αναφορικά με το ταξίδι, με την Amadeus, την κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας στον κόσμο, να αποκαλύπτει τα ταξιδιωτικά trends που θα κυριαρχήσουν το 2022. Υπήρξαν πολλές εικασίες για το πώς θα εξελιχθούν τα ταξίδια, ωστόσο τώρα υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα από την εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας Amadeus, τα οποία επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω τις όποιες φήμες.

«Καθώς ο ταξιδιωτικός τομέας ανακάμπτει, βλέπουμε να εμφανίζονται κάποιες πραγματικά συναρπαστικές τάσεις που θα διαμορφώσουν τη βιομηχανία», δήλωσε ο Dan Batchelor, αντιπρόεδρος, παγκόσμιας εταιρικής επικοινωνίας και κοινωνικής ευθύνης της Amadeus.

«Όχι μόνο είναι συναρπαστικές οι νέες τεχνολογίες του κλάδου, αλλά μας δίνουν επίσης τη δύναμη να ταξιδεύουμε με βιώσιμο τρόπο, φέρνουν επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε για επαγγελματικούς λόγους και διανύουμε μεγάλες αποστάσεις σε χρόνο αστραπιαία. Οι υπερηχητικές πτήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν, σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου το Concorde πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση. Και αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή για τον κλάδο» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το travelpulse.com.

ταξίδι τάσεις

Ταξίδια εμπειρίες ζωής

Η έρευνα της Amadeus 2022 Travel Trends εντόπισε έξι νέες τάσεις, λοιπόν, που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ταξιδιωτικής αγοράς. Σύμφωνα με την Amadeus, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να «γευτούν το τώρα», αγκαλιάζοντας τα ταξίδια μοναδικές εμπειρίες ζωής. Οι προορισμοί της λίστας των συγκεκριμένων ταξιδιών, όπως το Μάτσου Πίτσου, παρουσιάζουν τάση, με τις πτήσεις προς τις περουβιανές πόλεις Λίμα και Κούσκο να αυξάνονται σχεδόν κατά 50%.

Ταξίδια επανένωσης

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν πια ένα «Friendcation». Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη για να βρεθούν και πάλι από κοντά στα λεγόμενα ταξίδια επανένωσης. Οι ομαδικές κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 83% από το περασμένο φθινόπωρο σύμφωνα με τα στοιχεία της Amadeus, αναφέρει το travelpulse.com.

ταξίδι τάσεις

Οικοτουρισμός

Ο ενεργός οικοτουρισμός είναι μια άλλη τάση που εμφανίστηκε μετά την πανδημία. Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται να αναλάβουν δράση, με μια αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια που υποστηρίζουν διαφορετικές παγκόσμιες κοινότητες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Amadeus. Πιο συγκεκριμένα, το 37% των ερωτηθέντων είπε ότι οι ευκαιρίες για τους ταξιδιώτες να εμπλακούν στη διατήρηση των τουριστικών προορισμών θα βοηθήσουν τη βιομηχανία να γίνει πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

ταξίδι τάσεις

Επαγγελματικά ταξίδια

Τα επαγγελματικά ταξίδια είναι έτοιμα να κάνουν την επιστροφή τους το 2022 με τη νέα τεχνολογία που εισάγει πληρωμές ταξιδιών μέσω κινητού χωρίς έξοδα. Το 72% των επαγγελματιών ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν τον επόμενο χρόνο.

Ταξίδια επιρροής

Η Amadeus προσδιόρισε επίσης το «Wanderlust Streaming» ως μια νέα τάση με τους ταξιδιώτες που αναζητούν να επισκεφτούν μέρη με βάση τις συνήθειες προβολής τους. Για παράδειγμα, η Amadeus διαπίστωσε ότι ο τουρισμός στην Porthgwarra της Κορνουάλης αυξήθηκε έως και 50%, σύμφωνα με το Visit Cornwall, ως αποτέλεσμα της τηλεοπτικής εκπομπής Poldark.

ταξίδι τάσεις

Ταξίδια υψηλής τεχνολογίας

Το μέλλον των ταξιδιών αγκαλιάζει επίσης το φουτουριστικό στοιχείο. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι επιλογές ταξιδιού υψηλής τεχνολογίας και αστραπιαίας ταχύτητας, όπως η υπερηχητική πτήση και η τεχνολογία hyperloop.