Με τους περισσότερους να έχουν συνδυάσει τις φθινοπωρινές εξορμήσεις με προορισμούς και χωριά φωλιασμένα σε ορεινούς όγκους, κάντε τη διαφορά και επιλέξτε μέρη με πρωταγωνιστή το υδάτινο στοιχείο. Ανάμεσα στις πόλεις της Ελλάδας που αποτελούν ιδανική επιλογή γι’ αυτήν την εποχή η Καστοριά, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα.

Τρίκαλα

Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα είναι από εκείνους τους προορισμούς που σε κερδίζουν αμέσως. Θέλεις η ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον Ληθαίο ποταμό που χωρίζει την πόλη στη μέση, θέλεις η νοσταλγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην παλιά πόλη η οποία παντρεύεται αρμονικά με τη σύγχρονη εκδοχή της πόλης του σήμερα; Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κανείς στα Τρίκαλα και να μην τα επισκεφτεί ξανά. Το Βαρούσι, η παλιά πόλη των Τρικάλων, με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια ενδείκνυται για ένα ταξίδι στο χρόνο, ενώ η βόλτα δίπλα στις όχθες του ποταμού προσφέρει υπέροχες εικόνες που μένουν για πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη. Για πανοραμική θέα στην πόλη, το Φρούριο με το χαρακτηριστικό ρολόι 33 μέτρων, προσφέρει τα Τρίκαλα στα… πόδια των επισκεπτών τους.

Ιωάννινα

Ιωάννινα

Οι λάτρεις του ρομαντισμού και των μελαγχολικών τοπίων, σίγουρα θα αναδείξουν τα Ιωάννινα σε σημείο αναφοράς τους. Από τις πόλεις της Ελλάδας που τους πηγαίνει ιδιαιτέρως το φθινόπωρο και η γλυκιά μελαγχολία που το χαρακτηρίζει, τα Ιωάννινα απευθύνονται σε όλους, καθώς προσφέρουν πληθώρα εμπειριών στους επισκέπτες τους. Από τις εμπειρίες που σίγουρα φιγουράρουν στην κορυφή η παραλίμνια βόλτα καθώς και η επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης, ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα.

Καστοριά

Καστοριά

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες πόλεις όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που συνειδητοποιεί αμέσως όποιος βρεθεί στην Καστοριά. Η μαγεία της λίμνης Ορεστιάδας, της πρωταγωνίστριας της πόλης, είναι αρκετή για να γοητεύσει του πάντες και να τους κάνει να ερωτευτούν την Καστοριά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εκτός, λοιπόν, από την βόλτα δίπλα στη λίμνη, ένα ταξίδι στο χρόνο περιμένει όσους ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της Καστοριάς. Ο λόγος για το Ντολτσό και το Απόζαρι, τις γραφικές γειτονιές με τα όμορφα και παραδοσιακής, μακεδονίτικης πέτρινα κτίρια και διατηρητέα αρχοντικά, που κλέβουν τις εντυπώσεις.