Ανησυχητικά ήταν τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε ιδιωτική εταιρεία δοκιμών σε τεστ κορονοϊού στη Βρετανία. Τέσσερις στους δέκα γονείς παραδέχονται ότι θα άφηναν τα παιδιά τους σε οικονομικές θέσεις σε αεροσκάφος εάν τους προσφερθεί δωρεάν αναβάθμιση σε πρώτη κατηγορία.

Η έρευνα που έγινε μεταξύ 2.000 μαμάδων και πατεράδων παιδιών ηλικίας 18 ετών και κάτω διαπίστωσε ότι το 55% φοβούνται την προοπτική να πετάξουν με τα παιδιά τους.

Το ποσοστό του 40% λοιπόν αναλύεται ως εξής: Σχεδόν ένας στους δέκα θα άφηνε ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας μόνο του, αν του δινόταν δωρεάν ευκαιρία να καθίσει στην πολυτέλεια της πρώτης θέσης με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Πρώτη θέση αεροπλάνου

Το ίδιο ποσοστό θα περίμενε μέχρι το παιδί τους να είναι πάνω από πέντε πριν το κάνει, το 9% θεωρεί ότι το 10 είναι κατάλληλη ηλικία, ενώ το 12% θα περίμενε μέχρι το παιδί του να είναι 15 ετών.

Η μέση ηλικία που είναι αποδεκτό για ένα παιδί να κάθεται μόνο του σε μια πτήση θεωρήθηκε ότι είναι 13 και μισό.

«Τέλειες οι οικογενειακές διακοπές αλλά ο χρόνος σε αεροδρόμιο και αεροπλάνο μπορεί να αποδειχθεί τρομακτικός για τους γονείς»

Εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας δοκιμών Covid, Medicspot, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε: «Οι οικογενειακές διακοπές είναι φανταστικές, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χρόνος που περνά στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο μπορεί να είναι από τους πιο τρομακτικούς για τους γονείς».

«Μας αρέσει να παίρνουμε τα παιδιά μας για διακοπές μαζί μας, αλλά εάν τους δοθεί η ευκαιρία, πολλοί από εμάς θα απολαύσουμε την ευκαιρία να έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο και λίγη πολυτέλεια στα 30.000 πόδια».

Παιδιά σε πτήση

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 76 τοις εκατό των γονέων είχαν κάνει πτήση με τα παιδιά τους.

Η γενική κακή συμπεριφορά ήταν στην κορυφή μιας λίστας με τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονέων, ακολουθούμενη από μία ενδεχόμενη ταξιδιωτική ασθένεια και τον φόβο της πτήσης.

Το ένα τρίτο των γονέων είπε ότι τα παιδιά τους είχαν θυμώσεις στο αεροδρόμιο όταν περίμεναν την πτήση τους – ενώ το 36 τοις εκατό παραδέχτηκαν ότι είχαν ντραπεί από τη συμπεριφορά των παιδιών τους όταν ήταν σε διακοπές.