Όποιος θέλει να απολαύσει βουτιές σε κρυστάλλινα, σχεδόν διάφανα, νερά η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος, με το Ιόνιο να έρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο μυαλό του καθενός. Οι περισσότερες παραλίες στα Επτάνησα φημίζονται γι’ αυτό το γαλαζοπράσινο, σχεδόν διάφανο, χρώμα της θάλασσας, που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται αν αυτό που αντικρίζουν είναι όντως πραγματικό και όχι κάποιο αποκύημα της φαντασίας τους. Υπάρχει, όμως και μία παραλία, σε ένα από τα πιο μικρά νησιά του Ιονίου, που αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στις πιο ονειρικές των Επτανήσων. Αυτή δεν είναι άλλη από το Βουτούμι, στους μικροσκοπικούς Αντίπαξους, μια παραλία σκέτη μαγεία, που για πολλούς χαρακτηρίζεται και ως επίγειος παράδεισος.

Βουτούμι – Η πιο ονειρική παραλία του Ιονίου από ψηλά

Το Βουτούμι, λοιπόν, είναι μία από τις δύο παραλίες των μικροσκοπικών Αντίπαξων, η οποία συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες τόσο των Παξών όσο και του Ιονίου γενικότερα, που την προσεγγίζουν με το ιστιοπλοϊκό ή το σκάφος τους.

Η ψιλή, σιμιγδαλένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της μεταφέρουν τον επισκέπτη, σίγουρα, για λίγο σε μέρη εξωτικά -στην ουσία ακόμη καλύτερα χωρίς να έχει σε τίποτα να ζηλέψει δημοφιλείς παραλίες του εξωτερικού. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί που την συμπεριλαμβάνουν ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων παραλιών ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς την «μαγική», «εξωτική», «κρυμμένη», κ.α.

Όταν την κοιτά κανείς από ψηλά, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του Travel Inspiration, μοιάζει με πραγματικό επίγειο παράδεισο, με το συνδυασμό των απίστευτων νερών της, της ανοιχτόχρωμης άμμου και της καταπράσινης φύσης ολόγυρά της να δημιουργούν μια χρωματική παλέτα, ωδή στο μεγαλείο της φύσης. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, το συγκεκριμένο τοπίο, που στην κυριολεξία μοιάζει με αριστουργηματικό πίνακα ζωγραφικής, σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς αλλού.

Οι πανέμορφοι Αντίπαξοι –ένα από τα πιο ονειρικά μέρη του Ιονίου, και όχι μόνο– πρέπει να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα, καθώς αποτελούν ιδανική επιλογή για ολοήμερη εκδρομή από τους Παξούς και άκρως χαλαρές στιγμές στο παραδεισένιο περιβάλλον τους.